Rengeteg mentős és orvos készül a vizes vb-re

Vizes vb szinkronúszás Edzést tart a magyar szinkronúszó válogatott a budapesti vizes vb előtt
Edzést tart a magyar szinkronúszó válogatott a budapesti vizes vb előtt
Vágólapra másolva!
Július 14-én kezdődik a vizes világbajnokság, amire fokozottan készülnek az Országos Mentőszolgálat, a Vízimentők és a kórházak munkatársai is, valamint a FINA egy 24 órás forródrótot is létrehozott.
Vágólapra másolva!

A négy nap múlva kezdődő 17. vizes világbajnokság minden eddiginél nagyobb kihívást jelent az Országos Mentőszolgálatnak, a kijelölt orvosi intézményeknek, és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának. 550 fős egészségügyi szakember lesz a vizes világbajnokság színhelyén. A budapesti helyszíneknél a Semmelweis Egyetem, a balatonfüredi helyszíneknél pedig a Veszprém Megyei kórház az illetékes sürgős esetekben.

Majdnem két éve készülünk erre a feladatra, és mindent igyekszünk túlbiztosítani – foglalta össze Dr. Merkely Béla, a FINA orvosi bizottságának elnöke.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A legújabb jogszabályok is az Országos Mentőszolgálat hatáskörébe rendelték a nagyobb rendezvények helyszíni egészségügyi biztosítását. Ugyanakkor a szolgálat alaptevékenysége sem sérülhet,

ezért tartalék kocsikkal, illetve szabadnapos dolgozókkal oldják meg a zökkenőmentes ellátást

mind a vb-n, mind az ország többi részén. Komoly mentési tervekkel is előre készültek, illetve mobil egységek biztosítják a helyszíni jelenlétet. A hatékonyság érdekében új informatikai rendszert hoztak létre, valamint külön mentési irányítói pont segíti a Mentőszolgálat munkáját.

Forrás: Origo

A nyíltvizes balatonfüredi helyszínen kerül megrendezésre az óriás toronyugrás, ahol állandó búvári jelenléttel, valamint segéd mentőhajókkal is készül a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Az ötven méteres medence partján két vízimentő, valamint a toronyugrás versenyszámnál egy állandó búvár is teljesít majd szolgálatot.

A FINA pedig egy általános forródrót vonalat is létrehozott, ami a nap huszonnégy órájában is elérhető lesz, magyar és angol nyelven egyaránt.

A forródrót az alapdíjas budapesti (06-1) 90-70-500-as számon érhető el.

Az érdeklődők választ kaphatnak arra, hogy milyen versenyszámokra lehet még jegyet vásárolni, felvilágosítást tudnak adni a közlekedési változásokról, valamint turisztikai információkkal is tudnak szolgálni.