Az Uniqa egyeztetett a kormányhivatallal

Green Holidays utazási iroda Green Travels
A fizetésképtelenné vált Green Holidays utazási iroda székhelye a fővárosi Veres Pálné utcában 2017. július 3-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az Uniqa hétfőn egyeztetett a kormányhivatal illetékes munkatársaival, hogy a Green Holidays Kft. utazásszervezővel kapcsolatban Az Uniqa egyeztetett a kormányhivatallalet mielőbb tisztázzák. A biztosító minél előbb szeretné megkezdeni a kártalanítást és ezért kiemelten kezeli az ügyet - közölte az Uniqa hétfőn.
Vágólapra másolva!

A biztosító cég közleményében emlékeztetnek, hogy az Uniqa elsődleges prioritásként minden Magyarországra hazautazni szándékozó Törökországban ragadt utas részére - a Green Holidays Kft. utazásszervezőként való megjelölése és a biztosított cég közleménye alapján - megteremtette a hazajutás lehetőségét.

Jelenleg, a második ütemben folyamatosan zajlik a kárbejelentések feldolgozása.

A feldolgozás során a beküldött utazási szerződések alapján több kérdés is felmerült, amelyek megválaszolása egyoldalúan, kizárólag az Uniqa Biztosító részéről nem lehetséges - mutattak rá.
Az Uniqa a kárügyek feldolgozása során azzal szembesült, hogy az utazásszervezői tevékenység, tehát

az egyes utazási szerződéseknél a Green Holidays Kft. tényleges jogi státusza, biztosítotti minősége nem egyértelmű.

A fizetésképtelenné vált Green Holidays utazási iroda székhelye a fővárosi Veres Pálné utcában Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Akinek befizetett, lefoglalt útja van, mihamarabb jelezze a biztosítónak

Közölték: az Uniqa folyamatosan kapcsolatban lesz a kormányhivatal illetékes kollégáival és a fejleményekről tájékoztatást adnak.
A biztosító emlékeztetett: azon ügyfeleiket, akiknek lefoglalt és befizetett utazása van, de még nem utaztak el,

kérik, hogy jelentsék kárigényüket a 4839597 kötvényszám feltüntetésével az [email protected] e-mail címen.


Az Uniqa múlt csütörtökön közölte: addig közel 2000 kárbejelentést fogadott és több mint 83 millió forintot fordított a Green Holidays csődje miatt nehéz helyzetbe került utasok megsegítésére. Tudatták azt is, hogy a honlapjukon elérhetővé tesznek egy oldalt, ahol az ügyfelek nyomon követhetik az 500 millió forintos vagyoni biztosíték felhasználását. Megismételték:

az Uniqa 500 millió forint erejéig vállalta, hogy teljesíti az utasokkal szembeni fizetési kötelezettségeket,

így a Törökországban ragadt utasok hazaszállítását, a kényszerű kint tartózkodás költségeit, illetve a már befizetett utazások előlegének, illetve részvételi díjának visszatérítését.
A Green Holidays Kft. július 2-án, vasárnap kora este jelentette be fizetésképtelenségét.