Rengeteg munkát adott a tűzoltóknak a vihar

Vágólapra másolva!
A legtöbb riasztás Siófokról, Balatonvilágosról és Karádról érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába - tudatta az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatósága.
Vágólapra másolva!

Autókra, házakra dőltek a fák a viharban

Viharos erejű széllökésekkel érkező zivatar okozott károkat hétfő este Somogy megye több településén. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit rövid időn belül mintegy kétszáz káresethez riasztották, túlnyomó többségében Siófokra, Balatonvilágosra és Karádra. Amíg a tűzoltók előbbi két településen úttestre, vezetékre, járműre és háztetőre dőlt fákat, illetve faágakat távolítanak el, addig Karádon több, eső által megrongált háztető ideiglenes befedése ad munkát az egységeknek. A katasztrófavédelem Somogy megyei műveletirányítási ügyeletére érkező bejelentések alapján a hétfő esti viharral összefüggésben senki nem sérült meg.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Kidőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést

Nem járnak a vonatok Balatonaliga és Siófok, továbbá Karád és Mernye között, mivel fák dőltek a vasúti pályára hétfő este. A tájékoztatás szerint a helyreállításig az utasokat vonatpótló buszokkal szállítják.

Pest megyét sem kímélte a vihar

Pest megyében is sok helyre kértek segítséget, főként Szigetszentmiklósra, Dunaharasztiba és Szigethalomra riasztottták a tűzoltókat.

Rövid időn belül mintegy ötven bejelentés érkezett a katasztrófavédelem Pest megyei műveletirányítási ügyeletére.

A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez és megrongált tetőszerkezetekhez riasztják, főként Szigetszentmiklós, Dunaharaszti és Szigethalom területén.