Fidesz: Botka László titkolja a luxust

Botka László Szeged polgármestere miniszterelnök-jelölt  polgármester politikus MSZP
Budapest, 2017. május 1. Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszédet mond pártja majálisán a Városligetben 2017. május 1-jén. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Közvélemény-kutatáson kérdezte a Fidesz a szegedieket Botka László MSZP-s polgármester, miniszterelnök-jelölt vagyonosodásáról. A válaszadók 86 százaléka szerint a szocialista politikusnak el kellene számolnia luxustárgyairól - jelentette be Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő Szegeden.
Vágólapra másolva!

Az emberek tudnak arról, hogy olyan luxustárgyak vannak Botka László tulajdonában, amelyeket korábban nem vallott be vagyonnyilatkozatában - mondta a kormánypárti politikus a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Botka László Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Fidesz helyi szervezete által megrendelt közvélemény-kutatás szerint

a válaszadók 86 százaléka gondolja úgy, hogy Botka Lászlónak el kellene számolnia vagyonával, eltitkolt, majd a vagyonnyilatkozatába részben bekerült luxustárgyaival

- mondta az országgyűlési képviselő,

példaként említve a Botka László felesége által használt 25 millió forintos luxusterepjárót vagy a szegedi polgármester luxuskaróráját.

A kutatásból kiderült, hogy

a szegediek többsége hallott arról, hogy Botka László megpróbálta eltitkolni előlük ezeket a luxustárgyakat, és arról is, hogy a helyi Fidesz-frakció vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a polgármesterrel szemben

- mondta Hollik.

Forrás: Ripost/MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A szegediek többsége szerint nem helyes, hogy a luxustárgyakat éppen Botka László hagyja ki vagyonnyilatkozatából, aki azzal kampányol, hogy "Fizessenek a gazdagok!" - mondta a politikus.
A kereszténydemokrata képviselő azt kérte Botka Lászlótól,

a szegediek kedvéért válaszoljon, honnan van pénze a luxusutazásokra, luxusterepjáróra és luxuskarórára.

Hollik szerint a szocialista politikusnak jó lenne arról is beszámolnia, van-e netán összefüggés

Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi közgyűlésben működő frakciójának vezetője felidézte, a szegedi közgyűlés jogi bizottsága előtt vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeztek Botka Lászlóval szemben. A testület bár napirendre vette a javaslatot, az MSZP és a DK képviselői nem támogatták az eljárás megindítását, így a javaslat nem kapott többséget.

A helyi Fidesz ezt követően döntött úgy, hogy közvélemény-kutatáson kéri ki a szegediek véleményét. A kutatás során 70 ezer telefonhívást indítottak, és mintegy 8 ezren válaszolták meg az összes kérdést - közölte a frakcióvezető.