Történelmi megállapodás az Államkincstár dolgozóival

Vágólapra másolva!
Nem sztrájkolnak a Magyar Államkincstár munkavállalói július 17-én, miután a hivatal vezetése, valamint a Magyar Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Magyar Államkincstár Országos Szakmai Tanácsa, az MKKSZ MÁK OSZT tárgyalásos rendezésben állapodott meg - közölte a Magyar Államkincstár pénteken.
Vágólapra másolva!

A megállapodás szerint a Magyar Államkincstár vezetősége együttműködik a szakszervezettel a béren kívüli juttatások növelése és a bérrendezés érdekében, ennek teljesítésére külön bizottságot hoznak létre - közölték.

Történelmi megállapodás

A közlemény szerint Dobóczky Károly, a MKKSZ MÁK OSZT elnöke történelminek nevezte a megállapodást, mivel - mint mondta -

a hivatal történetében ez az eddigi legtöbb munkavállalót érintő megállapodás az érdekképviselet és a vezetőség között.

Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke megköszönte a szakszervezetek nyitottságát a tárgyalásokra és méltatta hivatal alkalmazottainak munkáját - írták.

17-én sztrájkoltak volna

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, az MKKSZ június elején jelentette be, hogy sztrájkot hirdet július 17-re, ha nem tud megállapodni a kormánytisztviselők, önkormányzati köztisztviselők és közalkalmazottak béremeléséről a kormánnyal. A szervezet a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezeteivel együtt kezdte meg a sztrájk előkészítését.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke egy július 1-jei sajtótájékoztatón jelezte, hogy tárgyalások kezdődtek a béremelésről, és van remény a megállapodásra. Azt is mondta akkor, hogy

az önkormányzati köztisztviselők több mint ötöde vállalta már a törvényes sztrájkban való részvételt, a közalkalmazotti területen pedig "a teljes vízügyi ágazat beleállt", az érintettek 75, Budapesten 92 százaléka hajlandó részt venni a megmozdulásban.