Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Napos, gomolyfelhős idő várható, de főként az ország keleti, északkeleti harmadán, illetve a Nyugat-Dunántúlon késő délutánig több lesz a felhő, és elsősorban ott alakulhat ki több helyen zápor, zivatar. Estére csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Az északnyugatira forduló szelet többfelé erős lökések kísérik.

Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat.

A zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére első fokú figyelmeztetést adott ki.

Forrás: met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 33 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Forró hétvége jön, jövő hétre pedig már 37 fok

A köpönyeg.hu előrejelnzése szerint pénteken még melegebb lesz, 28-34 fok várható. Főleg hajnalban, és este alakul ki zápor, zivatar; míg napközben sok napsütés ígérkezik. Estétől az észak-nyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Szombaton sok napsütésre, mérséklődő szélre, igazi strandidőre van kilátás. Zápor, zivatar csak néhol lehet. Marad a 30 fok körüli csúcsérték.

Vasárnap gyakori lesz a gomolyfelhősödés, emellett napsütés is valószínű. Főleg délután lehet frissítő zápor, zivatar. 29-34 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn perzselő napsütés várható, tikkasztó hőséggel. A délutáni órák hőmérséklete eléri a 30-37 fokot.

Boldog névnapot!

Július 6. az év 187. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 178 nap van hátra.

Ma a Csabák ünneplik névnapjukat.