Nekihajtott a sorompónak a részeg sofőr

Vágólapra másolva!
A Balassagyarmati Járási Ügyészség úgynevezett vasúti közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat egy 22 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki részegen elaludt vezetés közben és egy sorompónak hajtott.
Vágólapra másolva!

A férfi még május 6-án este indult el Balassagyarmatra Győr-Moson-Sopron megyéből, úgy, hogy a vezetés előtt ivott. Az autóban két utas is ült.

23 óra körül értek Balassagyarmatra. A városközpontban, a Kossuth úton közel 80 km/h sebességgel haladtak egy táblákkal is jelzett, sorompós vasúti kereszteződés felé.

A sofőr annyira részeg és fáradt volt,

hogy az átjáró előtti egyenes útszakaszon elaludt. Nem vette észre a lezárt sorompót.

Utasai kiabálására ébredt fel. A fékbe taposott, de nagy sebessége miatt már nem tudott megállni a sorompó előtt.

Vészfékezése ellenére 40 km per órával nekicsapódott a csapórúdnak,

éppen akkor, amikor a távolabbi sínpáron egy menetrend szerint közlekedő személyvonat haladt át.

A sorompórúd függőleges helyzetbe csapódott, az autó pedig a közelebbi sínpáron állt meg. A férfi rükvercbe kapcsolt és kitolatott az átjáróból. Senki sem sérült meg, a sorompó és az autó viszont megrongálódott. A sorompót a vasúttársaság május 8-án megjavította. A vasúti közlekedés addig

- olvasható az ügyészi vádiratban.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség "a vasúti közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség és ittas állapotban elkövetett járművezetés" miatt emelt vádat egy 22 éves Nógrád megyei férfival szemben. A vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést kértek és azt, tiltsák el a vezetéstől.