A Jobbik elnöke kiáll az antiszemita képviselője mellett

Kulcsár Gergely
Budapest, 2014. május 13. Kulcsár Gergely, a Jobbik országos listájáról bekerült országgyűlési képviselő 2014. május 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ripost értesülései szerint Vona Gábor úgy döntött, hogy a Jobbik és a parlamenti frakció ismét kiáll Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő mellett. A jobbikos politikus nemcsak antiszemita botrányairól ismert, hanem arról is, hogy valószínűleg egy fiatalkorúval volt kapcsolata.
Vágólapra másolva!

Csendes, de határozott szolidaritást kért a Jobbiktól és a párt paramenti frakciójától Vona Gábor Kulcsár Gergely ügyében - írja a Ripost. A lap szerint a Jobbik elnöke annak ellenére határozott így a hétvégén, hogy a múlt héten az egykori jobbikos országgyűlési képviselő, Rubi Gergely terhelő vallomást tett Kulcsárra.

Rubi azt állította a Fővárosi Törvényszéken, hogy a jobbikos képviselő, Kulcsár Gergely szexuális kapcsolatot létesített egy fiatalkorú lánnyal, aki a Jobbik aktivistája volt. Kulcsárnak egyébként családja van.

Rubi azt is mondta a vallomásában, hogy ezek a találkozók egy olyan lakásban történtek meg, amelyet az országgyűlési hivatal fizetett, és amolyan „buliközpontként” szolgált a jobbikosok számára.

Kulcsár Gergely Forrás: MTI/Kovács Tamás

Rubi négy évig ült a Jobbik parlamenti frakciójában, 2014-ben viszont nem engedték újraindulni, helyette Vona Gábor a személyi biztonsági szolgálatának egyik tagjának kérte fel. Rubi finom eltávolításában közrejátszhatott, hogy párton belül ő hívta fel a figyelmet Kulcsár minimum aggályos viszonyára. Vona Gábor és az elnökség viszont inkább eltusolta az ügyet.

Az akkori és a mostani kiállás Kulcsár mellett azért is problémás, mert

a jobbikos honatya nyíltan antiszemita, ennek a nézetének pedig több alkalommal is, vállalhatatlan formában adott hangot.

Kulcsár volt az, aki meggyalázta - konkrétan beleköpött a cipőket ábrázoló szoborcsoportba - a Dunába lőtt zsidó áldozatok emlékművét Budapesten.

Ugyancsak Kulcsár Gergelynek jutott eszébe, hogy horogkeresztekkel kívánjon boldog új évet a Jobbik összes képviselőjének.