Halálosan megfenyegettek és megvertek két mosógépszerelőt

Vágólapra másolva!
Emberrablással vádolja az ügyész azokat a kisvárdaiakat, akik azért ejtettek foglyul két mosógépszerelőt, mert sokallták a javítási díjat. Nem engedték ki őket a lakásból.
Vágólapra másolva!

Tavaly karácsony előtt egy kisvárdai házaspárnak elromlott a mosógépe, amit 15 ezer forintért javíttattak meg két szerelővel. Januárban újra elromlott a gép, ezért az asszony másnak is megmutatta. Az új szerelő azt mondta nekik,

a decemberi javításért sok volt a 15 ezer forintot.

A házaspár újra kihívta a korábbi két szerelőt, akik február 1-jén este jelentek meg a háznál. A nő beengedte őket, majd belülről bekulcsolta a bejárati ajtót. Amíg az egyik szerelő hozzákezdett a javításhoz, a társa a folyosón várakozott. Ekkor jelent meg a szobában tartózkodó férj és annak barátja. A házigazda visszakövetelte a "felesége lehúzásából" megszerzett pénzt.

A szerelők nem akarták visszaadni a 15 ezret. A vádirat szerint különböző kifogásokat kerestek. A ház ura rátámadt az egyikre.

Többször is megütötte ököllel, és megöléssel is megfenyegette őket.

Végül az egyik szerelőt azzal engedték kiengedték a lakásból, hogy a közeli bankautomatából pénzt fog felvenni, a férfi viszont egyenesen a rendőrségre ment. A társát már ők szabadították ki.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség kétrendbeli emberrablással vádolja a házaspárt és barátjukat. Az ügyész börtönben látná őket. Ha a bíró is bűnösnek találja őket, akár 12 évre is rács mögé kerülhetnek.