Vonáék mindig is antiszemiták voltak, most is azok

Janiczak Dávid, Hitler, Ózd, Jobbik
Országos cimborák
Vágólapra másolva!
Két év is eltelt azóta, hogy kiderült, Kulcsár Gergely jobbikos parlamenti képviselő „hirtelen felindulásból” beleköpött a nyilas diktatúra idején áldozatul esett, zsidó származású magyaroknak emléket állító „Cipők a Duna-parton” emlékműbe. A Jobbik országos listájáról az országgyűlésbe bekerült politikus köszöni szépen, azóta is jól van, Vona Gáborék ugyanis ezek után is elfelejtették kizárni a pártból. Persze, miért is tették volna, hiszen a Jobbikban egyáltalán nem probléma, ha valaki zsidózik, sőt adott esetben még érinthetetlenséget is jelent. Összeszedtünk néhány esetet, amelyek talán a hiszékenyebbeknek is megmutatják: a Jobbik képes úgy néppártosodni, hogy közben jó antiszemita is marad.    
Vágólapra másolva!

Horogkereszttel az újévet

Kulcsár Gergely nem hiába ül hetedik éve a Jobbik parlamenti frakciójában, elvégre úgy antiszemitának lenni, ahogyan azt ő műveli, arra tényleg csak kevesen képesek. Neki jutott például eszébe az is, hogy egy valódi horogkereszt-installációval kívánjon minden jót újév alkalmából a Jobbik vezetőségének. Mivel Kulcsár egy XXI. századi párt tagja, a köszöntését nem képeslapon, hanem e-mailben juttatta el az eszmetársainak. Szerencsére, mivel így fennmaradt a bizonyíték arról, milyen mintaképviselő is Kulcsár Gergely.

Egy igazi jobbikos így kezdi az új évet Forrás: Origo

Amikor az ügy kipattant, Kulcsár már nem volt annyira bátor, hogy vállalja, amit tett, helyette közleményben tudatta, hogy „egyáltalán nem hajlandó foglalkozni azokkal a magánlevelekkel, amelyeket az ő postafiókjából kiszivárogtatnak és egyébként se ő írta a levelet, csak le akarják járatni”. Nincs tehát semmi látnivaló, viszontlátásra!

Először leköp, aztán virágot hoz

Az hogy Kulcsár megúszta a horogkereszt-sztorit, pontosabban fogalmazva, hogy Vona Gábor szemet hunyt az eset fölött, azért különösen jelzésértékű, mert hogy Kulcsár a botrány kipattanása előtt alig egy héttel úszott meg egy másik náci húzást. Ez azonban már nem csupán „ciki-kategóriájú” tett volt, amit nevetséges primitívségével és Kulcsár gyávaságával lehet esetleges magyarázgatni, hanem valódi, aljas, antiszemita gyűlölködés. Kulcsár képviselő ugyanis úgy gondolta, itt az ideje, hogy a jobbikos barátaival együtt mutassanak fel erőt a nyilas diktatúra idején lemészárolt zsidó honfitársaikkal szemben, ezért levonult a Duna-parthoz,

majd egy jó ízűt beleköpött a folyóba belelőtt gyerekeknek, nőknek és férfiaknak emléket állító cipő-szoborcsoportba.

A bátor és színvonalas performansz után Kulcsár büszkén le is fényképeztette magát, a fotót pedig szétküldte a cimboráknak azzal a szöveggel, hogy „egy kis feltöltődésre vágyott, ezért meglátogatta ezt a vidám helyet”.

Biztos lehet fokozni a zsidózást, de ennél mélyebbet azért nehéz elképzelni. Sebaj, Kulcsár még az ügyészségi nyomozást is megúszta - a köpés elévült -, és azóta is ott ül havi 750 ezer forint bruttóért a Jobbik patkóban, a néppártosodó Vona Gábor elnök háta mögött. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vona egy csokor virág kíséretében azért lezavarta Kulcsárt a cipőkhöz egy bűnbánó fotó erejéig. Vagyis, ennyi a büntetés a gyalázatért.

Szomorú szamuráj Forrás: Facebook/kulcsar.gergely.56/

Ülve marad

Szintén két éve volt, hogy a fővárosi angyalföldi Jobbik hibátlanul bebizonyította, hogy antiszemita bunkónak lenni nemcsak országos, hanem helyi szinten is lehet az ember. A kísérletet Benke Lászó, XIII. kerületi önkormányzati képviselő mutatta be, aki példát mutatott Vonáéknak arról, hogy kell kitartani a végsőkig az ostoba elveink mellett, még a leglehetetlenebb helyzetekben is. Benke László egy önkormányzati testületi ülésen találta meg ehhez a kellő alkalmat, amelyen a 92 éves korában meghalt Schweitzer Józsefre emlékeztek meg felállva. Benke nem ijedt meg és ellent tartva a nyomásnak,

egyedüliként ülve maradt a teremben, egyértelművé téve, hogy neki nincs miért főt hajtania egy országos főrabbi, mellesleg Széchenyi-díjas tudós emléke előtt.

Benkét sokan kikezdték, nem úgy a Jobbik vezetése, az élen Vona Gáborral, aki óraműpontossággal landolt a bajba jutott kamerad mellett, hogy közölje a nyilvánossággal: Benke csupán a magánvéleményének adott hangot, és egyébként is, a hazai zsidók meg a magyarokat gyűlölik. Ezek után nem csoda, hogy Benke se ütötte meg a bokáját, és azóta is eredményesen képviseli a helyi lakosságot a polgármesteri hivatalban.

Janiczak és Hitler

Ózd jobbikos polgármestere, a párt fenegyerekének kikiáltott alelnöke, Janiczak Dávid van, hogy pucér, van, hogy újságírók megvesztegetéséről beszélget, van, hogy százmilliós közbeszerzések végkimenetelét terelgeti helyes mederbe. És előfordul, hogy Hitlerrel fotózkodik.

Országos cimborák Forrás: Origo

A legszebb, hogy Janiczak még ha rá is kérdeznek, semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy összeállt a világ egyik legnagyobb mészárosának hasonmásával. Persze valahol érthető, hiszen Kulcsár köpdösése is belefért. Szóval az ifjú titán azzal hárította el a bírálatot, hogy

Abba pedig szerinte kár is belemenni, hogy ki-ki hány ember meggyilkolásáért felelős. Hála istennek, Janiczak helye is biztos 2019-ig, ha csak nem üt be a krach és ki kell zárnia mindenkit az ózdi jobbikból.

„Ürgebőrbe varrt zsidók”

Mit sem ér azonban egy antiszemita párt antiszemita húrokat pengető pártelnök és antiszemita pártelit nélkül, a Jobbik azonban természetesen erre is gondolt. Ehhez a történethez valamivel visszább kell menni az időben, 2012 novemberéig, amikor is Vona Gábor fogta magát és letáborozott a budapesti izraeli nagykövetség előtt, ott pedig a következőket ordította bele a kamerába:

Világos, nem? Ha valaki zsidó, az mondjon le. A Jobbik elnöke tudta fokozni, a következő mondata már arról szól, hogy az országgyűlés készítsen leltárt az

izraeli tőke magyarországi jelenlétéről, azt pedig tárja a nyilvánosság elé.

Nagyon téved, aki azt gondolja, hogy Vonának csupán a tenyere viszketett és zsidózni támadt kedve azon a téli napon, ennél sokkal többről volt szó. Vona ugyanis egy világösszeesküvéstől akarta megmenteni Magyarországot, amelyet még az első Orbán-kormány dolgozott ki a földalatti cionista szervezetekkel. Ahhoz képest, hogy az összeesküvéseket csendben szokás intézni, Vona a titkosszolgálatok működését totálisan feleslegessé tevő informáltságról adott számot és arról tájékoztatta a magyar társadalmat, hogy

szerinte Orbán Viktor Lengyelországgal és Németországgal együtt olyan szerződést írt alá, amely értelmében 500 ezer izraeli állampolgárral áraszthatják el Magyarországot.

Vona ezután kissé vérben forgó szemekkel felszólította a magyar kormányt, hogy azonnal mondják fel a paktumot. Ami nincs is.

Nemrégen pedig a vecsési Jobbik-szervezet zsidózott egészen gyalázatosan, de érdekes módon Vona Gáborék nem zártak ki senkit. Pontosan tudja mindenki: a milliárdos Simicska Lajos pártja látszatra álbaloldali fordulattal kísérletezik, de valójában ugyanaz a rasszista, antiszemita Jobbik maradt, mint volt mindig is.