Az embercsempészek drónnal figyelik az őröket a magyar határon

kerítés, magyar-szerb határszakasz, határzár
Péntektől vasárnapig az ország területén huszonkét határsértőt tartóztattak föl a határőrök.
Vágólapra másolva!
A magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt az embercsempészek felderítő módszerei és újabb határsértési próbálkozásai ellen - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

Bakondi György arra a felvetésre, hogy

az embercsempészek drónnal figyelik a magyar-szerb határszakaszon a határőrök mozgását, hogy az éppen őrizetlen szakaszon átvihessék a migránsokat,

azt mondta: a határrendészeti rendszer mindkét kerítésnél azonnal érzékeli elektronikus felderítő eszközökkel - kamerákkal, hőkamerákkal, az okoskerítés jelző funkciójával -, ha megbontják azt, és a határőrök a helyszínre sietnek. Az ilyen kísérletek ellen tehát a magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt - jelentette ki.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely


Az egyes uniós tagállamok bevándorlással kapcsolatos hozzáállásának változásait a belbiztonsági főtanácsadó úgy kommentálta: Magyarország - ahelyett, hogy olyasmit is megszavazna, amit aztán nem tervez végrehajtani - mindig megmondja, ha valamivel nem ért egyet. „Szerintem ez a magyar lakosság szándékával teljes mértékben összhangban van” - fogalmazott Bakondi György.