Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Ember nagyságú installáció

Időjárás

Hétfőn sok napsütésre, egy-egy futó záporra számíthatunk - írja a Köpönyeg.hu. Az ÉNy-i szél továbbra is erős, olykor viharos lesz.

23-29 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden többórás napsütésre van kilátás, csak kevés felhő lesz az égen. 27 fok köré melegszik a levegő.

Szerdától péntekig fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, visszatér a hőség, pénteken már országszerte 30 fok felett alakulhat a hőmérséklet csúcsértéke. A sok napsütést gomolyfelhők zavarják, de csak néhol fordul elő frissítő nyári csapadék.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Július 3. az év 184. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 181 nap van hátra.

Ma a Somákat köszöntjük.

Soma: a nyelvújítás korában alkotott név szintén a som szóból, a Kornél magyarítására, abból a feltevésből kiindulva, hogy a Kornél egy „somfa” jelentésű szó származéka. A Soma nevet később a Samu és a Sámuel helyettesítésére is használták.

Távkapcsoló

A TV2 22 órakor a Doom nevű, klasszikus videojáték filmváltozatával támad, miközben az RTL Klub a Dr. Csontból ad újabb részt, a Duna TV-n pedig indul a Hawaii Five-0 negyedik évadja. A Prime-on Denzel Washingtonnal jön a Letaszítva, az HBO-n A martfűi rém riogatja a nézőket, az Ozone TV-n új sorozat debütál, Állati zsenik címmel.

Heti mozipremierek

  • Pókember: Hazatérés
  • Kipörgetve
  • Swingerklub