Fidesz-KDNP: Vona foglaljon állást képviselőtársa botránya ügyében!

2017.07.01. 14:41

A Fidesz-KDNP felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy foglaljon állást párt- és képviselőtársa, Kulcsár Gergely újabb botránya ügyében.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, Kulcsár Gergely a Jobbik „antiszemita vonalához” tartozik, sajtóhírek szerint pedig

egy kiskorúval folytatott viszonyt, amelyről tanúvallomások alapján a Jobbik elnöke is tudott.

A kormánypárti politikus azt kérdezte, miért nem lett mindennek következménye a Jobbikban, Vona Gábor pedig miért fedezi újra az „antiszemita, gyűlöletkeltő és náci tevékenységet” folytató parlamenti képviselőt?

Kulcsár GergelyForrás: MTI/Kovács Tamás

Kulcsár Gergely képviselő körül a botrány még tavaly szeptemberben robbant ki, amikor a Ripost arról írt, hogy a többgyerekes parlamenti képviselőnek viszonya lehetett egy, a Jobbik ifjúsági tagozatában tevékenykedő, fiatalkorú lánnyal. Kulcsár Gergely ezt követően beperelte a Ripostot, helyreigazítást kért.

Csakhogy a tanúk szerint nincs mit helyreigazítani. „Lehet, egy-két tévedés van benne, de
igazából, ami ott le van írva, az igaz” – mondta el a TV2 Tények című műsorának az egyik behívott tanú.

Vona el akarta tussolni a dolgot

Kulcsár Gergely tavaly a Tényeknek írásban tagadta a vádakat. Ennek ellenére egy másik tanú elmondása szerint a viszonyról a Jobbikon belül mindenki tudott, Vona Gábor is, de el akarták tussolni a dolgot. A Jobbik etikai bizottságából kiszivárgó információk szerint már

több vizsgálatot is tartottak Kulcsár Gergely miatt,

eddig eredménytelenül.

Varanyi Sándor volt jobbikos önkormányzati képviselőt is azért zárták ki a pártból, mert ezt és más etikátlan eseteket szóvá tett Vona Gábornak. Ez egyértelműen kiderült abból a levelezésből, amit eljuttatott a Tényeknek, és az is, hogy Kulcsár Gergely elismerte tettét Vona Gábornak.

Holokauszttagadás miatt is nyomoztak ellene

Kulcsár Gergely körül egyébként nem ez az első botrány. Ő volt az a jobbikos, aki „zsidóbérenceknek” nevezte a nem jobbikos politikusokat, és ő volt az, aki meggyalázta, leköpte a Dunába lőtt áldozatok emlékművét, a világhírű cipős szobrot. Mi több, 2015-ben holokauszttagadás miatt is nyomoztak ellene.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK