Eltemették Rubovszky Györgyöt

Rubovszky György; Jeneiné dr. Rubovszky Csilla
Budapest, 2017. július 1. Utolsó útjára kísérik Rubovszky Györgyöt a Farkasréti temetőben 2017. július 1-jén. Elöl lánya, Jeneiné Rubovszky Csilla V. kerületi alpolgármester és ifjabb Rubovszky György. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő életének 74. évében, 2017. június 21-én hunyt el. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Eltemették szombaton Rubovszky Györgyöt, a KDNP országgyűlési képviselőjét. A politikus végső búcsúztatását, a közös imát a Szent István-bazilikában, majd a gyászszertartást a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában tartották.
Vágólapra másolva!

A gyászszertartáson ott volt Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt parlamenti frakciójának vezetője és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke is.

Utolsó útjára kísérik Rubovszky Györgyöt a Farkasréti temetőben 2017. július 1-jén. Elöl lánya, Jeneiné Rubovszky Csilla V. kerületi alpolgármester és ifjabb Rubovszky György. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő életének 74. évében, 2017. június 21-én halt meg. Forrás: MTI/Kovács Tamás


A június 21-én, 74. életévében meghalt képviselő 1994 óta volt - kisebb megszakítással - a parlament tagja. Rubovszky György 1989-ben a KDNP alapító tagjaként létesítette első párttagságát, 1991-től a KDNP budapesti szervezetének elnöke, 1992-től ügyvezető titkárként a párt országos elnökségének tagja, 2002-től a KDNP pártügyésze volt.
Az 1990-es őszi önkormányzati választáson a Fővárosi Közgyűlés tagja lett. 1994-ben a KDNP országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot, az alkotmány- és igazságügyi bizottság tagja lett. 1998-ban a Fidesz listáján szerzett parlamenti mandátumot, 2002-ben képviselőjelölt, majd 2003 nyarán az elhunyt Varga László helyére behívták az Országgyűlésbe, ahol ismét tagja lett az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak. 2006-ban közös jelöltként a Fidesz-KDNP országos listájáról jutott mandátumhoz, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja lett, valamint a KDNP frakcióvezető-helyettese.
Rubovszky György 2010-ben ismét a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként szerzett mandátumot, a KDNP frakcióvezető-helyettese, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke, valamint az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja volt, 2014-től pedig az igazságügyi bizottság elnöki posztját töltötte be és tagja volt a törvényalkotási bizottságnak.