Fidesz: a Jobbik fedezi a Simicska-korrupciót

Bőröcz László, a Fidelitas elnöke leplezi le plakátjukat az Erzsébet téren 2017 április 27-én Bőröcz László, a Fidelitas elnöke leplezi le plakátjukat az Erzsébet téren 2017 április 27-én
Bőröcz László, a Fidelitas elnöke leplezi le plakátjukat az Erzsébet téren 2017 április 27-én
Vágólapra másolva!
A Fidesz frakció szerint a Jobbik mindent elkövet annak érdekében, hogy leplezze a Jobbik-Simicska-korrupciót.
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint a Jobbik mindent elkövet annak érdekében, hogy fedezze a "Jobbik-Simicska-korrupciót" és megakadályozza a korrupcióellenes törvény életbe lépését - írják közleményükben.

A kormánypárti képviselőcsoport Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójára reagált, aki szerint hamarosan összegyűlhet az ellenzéki oldalon annyi aláírás, hogy az Alkotmánybíróság elé kerülhessen a pártfinanszírozási törvény előző héten elfogadott módosítása. Ebben a politikai pártok plakátkampányain szigorított a parlament.

A Fidesz-frakció a bejelentést úgy kommentálta:

a legnagyobb korrupció Magyarországon, hogy a milliárdos Simicska Lajos megvette és burkoltan pénzeli a Jobbikot,

hiszen a Fidesz szerint irreálisan alacsony áron, a pártot több százmillióval támogatva adott plakáthelyeket, ez pedig felveti az áfacsalás és a tiltott pártfinanszírozás gyanúját. "A Jobbik politikusai folyamatosan mellébeszélnek és titkolják azt, fizettek-e egyáltalán Simicskának, és ha igen, miből" - írta a Fidesz.