Deutsch: Soros hadüzenetet küldött Magyarországnak

Deutsch Tamás Deutsch Tamás magyar politikus, a Fidesz alapító tagja
Deutsch Tamás magyar politikus, a Fidesz alapító tagja
Vágólapra másolva!
Több kérdést tesz föl Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének Soros György és Dimitrisz Avramopulosz bevándorlási biztos találkozójával kapcsolatban. A politikus szerint Soros György nyílt hadüzenetet küldött a magyar kormánynak.
Vágólapra másolva!

Lassan mondom, hogy Soros György is értsen belőle, az Európai Unió mind a 28 tagállamában és a közös jogrendszere szerint is súlyos törvénysértés az illegális határátlépés – mondta Deutsch Tamás.

A Fidesz EP-képviselője szerint az illegális határátlépők az összes uniós tagország törvényeit megsértik. Mindenki, aki nyíltan arra bíztat, hogy törvénytelenséget elkövetve Európába jöjjön, az ellentétes cselekedet a közös európai értékkel szemben – tette hozzá.

Deutsch Tamás Fotó: Polyak Attila - Origo

Kérdések a bizottság elnökének

Deutsch szerint hihetetlen szómágia jellemzi ebben az ügyben Soros György tevékenységét. Egyértelmű határozottsággal tiszta vizet kell önteni a pohárba – fogalmazott a politikus. Soros jelenleg Brüsszelben tartózkodik, ahol elsőként Dimitrisz Avramopulosz bevándorlási biztossal tárgyalt.

Deutsch szerint mivel a nyitott társadalom fontos dolog, ezért kíváncsian várja, hogy mi hangzott el a találkozón, és mindenki megismerheti, hogy esetleg milyen megállapodás született. Ezt a kérdést még a mai napon elküldi Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknek Deutsch Tamás.

4,5 milliót kellene fejenként fizetni

Az illegális bevándorlással kapcsolatban az amerikai üzletembernek egyértelmű álláspontja van, szerinte az EU tagállamainak évente egymillió illegális bevándorlót kell befogadnia – mondta Deutsch. Mindennek érdekében Soros szerint évente minden egyes uniós állampolgárnak 4,5 millió forintot kellene fordítania a bevándorlók jólétére - mondta.

Soros szerint nem az uniós tagországoknak kellene döntenie a bevándorláspolitikáról, hanem közös uniós jogkör legyen, és egy olyan uniós testület döntsön az illegális bevándorlókról, akiket senki sem választott. Deutsch szerint a balkáni útvonalat a magyar döntések révén sikerült lezárni. Soros egyértelműen megfogalmazta, hogy a fejlesztési programokból és az agrártámogatásokból kellene előteremtenie a bevándorlók beillesztését szolgáló programok forrásait – ismertette a politikus.

„Ha harc, hát legyen harc"

Az a kötelességünk, hogy ennek a machinációnak gátat szabjunk, és a nyilvánosság elé forduljunk, hogy megtudjuk, hogy miről tárgyalt Soros Avramopulosszal – mondta a politikus. Szerinte az uniós biztos az elmúlt időszakban többször felszólalt a magyar határzár lebontása érdekében.

Soros György legújabb írásával kapcsolatban Deutsch Tamás azt mondta, ebben az esetben is tiszta vizet kell önteni a pohárba.

Soros eddig hadüzenet nélküli háborút folytatott Magyarország ellen,

az amerikai üzletember ezzel az írásával viszont már hadat üzent a demokratikusan megválasztott magyar kormánynak. Az EP-képviselő elmondta, ha harc, hát legyen harc, állunk elébe.