Átvágott gázvezeték miatt kellett kimenekíteni gyerekeket egy óvodából

Vágólapra másolva!
Óvodásokat menekítettek Szabolcsban, mert egy munkagép átvágott egy gázvezetéket az óvoda és az orvosi rendelő közelében. A robbanásveszély miatt több mint 110 embert kellett kitelepíteni. Az óvónők és az ovisok az iskolába mentek át, sok szülő azonnal a gyerekéért ment – hangzott el a Tényekben, a TV2 hírműsorában.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Leveleken egy óvoda és egy orvosi rendelő közelében vágta át egy munkagép a gázvezetéket kedden délelőtt. A gáz azonnal süvítve ömleni kezdett.

„Biztos megijedtek az idősek, sokan azt hitték biztos valami bombát találtak, vagy valamit, hogy így le voltak zárva az utak" – mesélte egy férfi a Tényeknek.

A szivárgás miatt kiürítették az óvodát, a gyerekeket és az óvónőket a helyi általános iskolába vitték át. Több szülő is hazavitte a gyerekét, amikor kiderült, mi történt.

A tűzoltók a robbanásveszély miatt vízzel hűtötték az átvágott vezeték környékét, amíg a gázszolgáltató emberei meg nem érkeztek.

Összesen 113 embert kellett a szivárgás ideje alatt kimenekíteni a környékről. Mintegy 40 fogyasztási helyen pedig ideiglenesen szünetelt a gázszolgáltatás.

Amint elhárították a hibát, mindenki hazamehetett.