Gyurcsány: Botka hódítani akar, nem tárgyalni

Vágólapra másolva!
Nem sokkal az után, hogy Botka László ismételten megzsarolta Gyurcsány Ferencet, a DK elnöke is elmondta, ő hogyan emlékszik a délutáni telefonbeszélgetésükre. Szerinte a szocialista miniszterelnök-jelölt nem tárgyalni, hanem diktálni akar, és egyedül a hódítás vágya hajtja. Gyurcsány sajnálja a történteket, de továbbra is nyitott a megállapodásra.
Vágólapra másolva!

Botka László elutasította a tárgyalást az ellenzéki összefogásról - írta ki nem sokkal ez előtt Gyurcsány Ferenc a kozösségi oldalára. A DK elnök posztjában megerősítette, hogy ma délután sokadik próbálkozás után sikerült felhívnia Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltet. "Azt javasoltam neki, hogy a felbukkanása óta eltelt 5 hónapot lezárva végre kezdjünk tárgyalásokat, hogy miként tudunk együttműködni 2018-ban az Orbán-kormány leváltásában" - idézte fel az elhangzottakat. Csakhogy Botka László elitasította a tárgyalási ajánlatot kijelentve, csak akkor egyezkedik, ha a DK elfogadja a demokratikus ellenzéki pártoknak címzett feltételét.

"Szerintem ez nem tárgyalás, hanem diktátum. Sajnálom. Sajnálom, hogy Botka László az elmúlt fél évben többször tárgyalt Orbán Viktorral, mint az ellenzék bármelyik pártjának vezetőjével"

- kommentálta Gyurcsány a szegedi polgármester reakcióját.

Hozzátette, hogy a DK nem fogja elfogadni, ha valaki hódítani, nem pedig partnerek között akar megállapodni. Ugyanakkor azt is jelezte, hogy a DK továbbra is nyitott a tárgyalásokra.