Bentleyt is loptak a betörők - közel 30 lakásba betörtek a tolvajok

Bentleyt is loptak a betörők
Vágólapra másolva!
2013. és 2016. szeptember között közel 30 budapesti ingatlanba tört be egy banda. Drága elektronikai eszközöket, köztük több televíziót, laptopot, mobiltelefont, tabletet, ékszereket és pénzt vittek el. 
Vágólapra másolva!

Az öt budapesti férfi a kiszemelt lakások ajtaját vagy ablakát felfeszítette, majd elvitte a nagyértékű holmikat. A rendőrség nyomozás során azonosította a banda tagjait, majd 2016. május és szeptember között elfogták a betörőket és az orgazdát.

Bentleyt is loptak a betörők Forrás: police.hu

Közel 30 betörést ismertek el

A nyomozóknak közel 30 betörést ismertek el, amelyek több újbudai és belvárosi kerületet érintettek.

A betörések között akadt emeleti lakás és családi ház, de loptak garázsból is.

A zsákmány között egy Bentley is van

2016. május 21-én az egyik tolvaj kifigyelte, hogy egy XII. kerületi ház garázs ajtaját nyitva hagyták, a kulcsot a zárban felejtették.

A férfi a helyzetet kihasználva ellopta a kulcsot, majd másnap hajnalban kinyitotta a garázst, magához vette az autó kulcsát majd kitolta a Bentleyt és elhajtott vele.

Később egy parkolóban hagyta a luxusautót, amit a nyomozók megtaláltak és lefoglaltak.

Forrás: police.hu

A műszaki cikkeket egy jordániai férfinak adták el

A lopásokból származó műszaki cikkeket egy 44 éves Jordán származású férfinak kínálták eladásra, aki használt műszaki cikkekkel kereskedik egy X. kerületi üzletben.

A nyomozók az üzletben megtalálták a betörésekből származó tárgyak egy részét, ezért a férfit orgazdaság bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ötfős társaság és az orgazda ellen most vádemelést javasolnak a budapesti rendőrök.