30 ezer méh költözött be egy pesti családi házba

Vágólapra másolva!
Több tízezer méh költözött be egy XX. kerületi budapesti családi ház falába. A házban lakó férfit akkor támadták meg, amikor a munkából hazaérve megpróbált kiszállni az autójából. Szakembertől kért segítséget, a Tények stábja a helyszínen volt, amikor a méhrajt elköltöztették.
Vágólapra másolva!

Széles Sándor nem is sejtette, mekkora méhraj költözött XX. kerületi házának falába, a szakember

30 ezres rajt fogott be

a Tények kamerái előtt.

Olyan sok mézet csináltak a méhek, hogy a ház faláról csorgott a méz, a rovarok pedig leverték a vakolatot. Széles Sándor tudta, hogy laknak méhek a házánál, de sosem gondolta volna, hogy ilyen nagy létszámban.

– mesélte, miért kereste fel a szakembert.

A Tények stábja is csak védőfelszerelésben forgathatott. Boros Tibor méhbefogó viszont puszta kézzel látott hozzá a raj költöztetéséhez.

Boros Tibor szerint a klímaváltozás és a fakitermelés miatt

beszűkült a méhek természetes élettere,

ezért találkozni kisebb-nagyobb rajokkal családi házak falánál, panelházakban. „Bontanak, rágnak, hogy legyen helyük. Meg van az is, hogy befelé rágnak, és így bemehetnek a szobába, és a családot összecsípik" – figyelmeztetett.

Széles Sándorék tmost öbbnapos munka előtt állnak. Először a méheket kell biztonságos helyre szállítani, a lépeket pedig ecetes vízzel mossák ki, hogy semlegesítsék a más rovarok számára csábító szagokat.