Schmidt Mária: Adenauer hálás lenne Orbánnak

A XXI. Század Intézet Mi az a „trumpizmus?” kerekasztal-beszélgetés Terror Háza Múzeum
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Gyarmati István, a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatója, Patrick Egan  Orbán Balázs
A XXI. Század Intézet által rendezett Mi az a „trumpizmus?” című kerekasztal-beszélgetésen, a Terror Háza Múzeumban. 2017.02.16. chmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Gyarmati István, a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatója, Patrick Egan politikai tanácsadó, az FWD Affairs vezetője, valamint Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója voltak. A beszélgetést Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója vezette.
Vágólapra másolva!
Helmut Kohl és Konrad Adenauer, ha élne, hálás lenne Orbán Viktornak, amiért lezárta a déli határt és megmentette Németországot az invázió folytatásától - mondta Schmidt Mária, a Terror Háza vezetője a Pestisrácoknak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Az a megalázás, amit a magyarokkal és a lengyelekkel csinál Angela Merkel kormánya még nagyon-nagyon sokba fog kerülni a németeknek. Pedig Helmut Kohl és Konrad Adenauer, ha élne, hálás lenne Orbán Viktornak, amiért lezárta a déli határt és megmentette Németországot az invázió folytatásától – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Schmidt Mária: A migrációban nincsen középút Kékesi Donát

"Ebben nincs középút"

A világpolitika alakulásáról szólva elmondta: egy nagy átmenet közepén vagyunk, nem tudni, hogy ki kerekedik felül. A nyugati elit elvesztette a napirendformáló képességét és elvesztette az emberek szívét, bár botrányt még tud kelteni. Schmidt Mária leszögezte: a migráció kérdésében nem lát középutat:

vagy megvédjük a külső határainkat, vagy vége a dalnak."

"Mi 150 évig éltünk török uralom alatt, és mire elmentek, a négy és félmillió magyarból alig maradt több mint egymillió. Mi már ezt egyszer megszenvedtük és nem szeretnénk repetázni." A Habsburg-birodalom és a dualizmus idején a magyar királyoknak, osztrák császároknak volt egy fontos döntésük: nem veszünk részt a gyarmatosításban. Ennek a döntésnek voltak előnyei és hátrányai is, de tény, hogy így történt. Tehát semmiféle felelősséggel nem viseltetünk azok iránt, akik most útra akarnak kelni - mondta Schmidt Mária.

Az Európai Parlament szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen, Soros-kompatibilis határozat-tervezetet fogadott el ellenünk - mondta még a Terror Háza vezetője. Olvasva, hogy mi ostobaságot összehordtak benne, inkább legyünk büszkék, hiszen

valójában nem találtak fogást Magyarországon -

tette hozzá.