Előbújtak anyjuk erszényéből a kis kenguruk

vörös óriáskenguru, kenguru, Nyíregyházi Állatkert
Nyíregyháza, 2017. május 29. Három és fél hónapos vörös óriáskenguru-kölyök anyja erszényében a Nyíregyházi Állatparkban 2017. május 29-én. A világ legnagyobb erszényes állatai (Macropus rufus) Magyarországon csak Nyíregyházán láthatók. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Idejük java részét egyelőre az anyjuk zsebében töltik, de olykor már kikandikálnak a néhány hónapos kenguru kölykök. Arra, hogy a kicsik végleg elhagyják a biztonságos erszényt, még sokat kell várni, de a Nyíregyházi Állatparkban olykor el lehet csípni őket egy pillanatra.
Vágólapra másolva!

A vörös óriáskenguru-kölykök nemrégiben születtek a Nyíregyházi Állatparkban, és még jó ideig csak anyjuk erszényéből kikukucskálva lehet majd látni őket a kifutóban.

Az állatkertbe három éve költöztek óriáskenguruk,

egy hím és négy nőstény érkezett Nyíregyházára.

Három és fél hónapos vörös óriáskenguru-kölyök anyja erszényében a Nyíregyházi Állatparkban Forrás: MTI/Balázs Attila

Mint minden kengurufaj esetében, a vörös óriáskenguru kicsinyei is nagyon fejletlenül születnek. Csupaszok, súlyuk pedig alig éri el az egy dekagrammot. Hátsó végtagjaik és farkuk a születés idején csak kezdemény, még a szemük sincs kinyílva. Ennek ellenére képesek felkúszni anyjuk erszényéig, ahol tovább fejlődnek.

A kicsik 70 napig az anyjuk zsebében növekednek, 150 naposan pedig már hasonlítani kezdenek a felnőttekre, viszont csak

240 naposan hagyják el végleg az anyjukat.

A vörös óriáskenguru a világ legnagyobb erszényese, a hímek akár 90 kilósak is lehetnek.