Kétszázmilliót csaltak ki gyanútlan emberektől

Vágólapra másolva!
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be egy több száz milliós csalással gyanúsított bűnbanda ügyében folytatott nyomozást.
Vágólapra másolva!

Több károsult bejelentését követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. július 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást R. Tamás és társai ellen. Megállapították, hogy a bűnbanda tagjai olyan károsultakat kerestek fel, akik

elvesztették befektetett, vagy kölcsönadott pénzüket

és becsapták őket azzal, hogy a segítségükkel visszaszerezhetik a pénzt - írja a police.hu.

A csalók azt állították, hogy a bedőlt brókercégek tulajdonosainak eltitkolt - főként - drágaköveit segítenek megszerezni és eladni. A becsapott emberek a drágakövek állítólagos megtalálási helyeit tartalmazó információért, majd később a megszerzett kövek csiszolásáért, magyar certifikátok beszerzéséért különböző,

milliós nagyságrendű összegeket fizettek ki.

A kitalált történet hitelességének igazolására egy egész bűnszövetség alakult, amelynek tagjai a megfelelő időben eljátszották a kívánatos „szerepeket".

R. Tamás és társai többször nagyértékű ékszereket is több alkalommal átvettek emberektől azzal, hogy segítenek azokat eladni.

Az áldozatoknak viszont az ékszereket és azok ellenértékét sem adták vissza.

A megyei nyomozók 14 gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben.

A megállapított kárérték több mint 200 millió forint.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték tovább a Karcagi Járási Ügyészségnek.