Seszták Miklós: Egy szuverén államnak joga, hogy megvédje értékeit

Seszták Miklós
Budapest, 2014. június 3. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterjelölt a kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén az Országház Delegációs termében 2014. június 3-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A nemzeti konzultációval nem politikai, hanem társadalmi felhatalmazást kér a kormány a magyar emberektől annak érdekében, hogy eredményesen vívja meg a harcot Brüsszellel hazánk alapértékeinek védelmében - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap a Csongrád megyei Bakson, a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében.
Vágólapra másolva!

Seszták Miklós a találkozón kiemelte:

Seszták Miklós arról is beszélt, hogy ezekeben az ügyekben csak erős felhatalmazással lehet eredményesen kiállni, illetve felvenni a harcot Brüsszellel.

hansúlyozta a politikus.

Forrás: MTI/Kovács Attila

A tárcavezető rámutatott: az említett témák esetében a kabinet politikai felhatalmazása megvan a határozott uniós fellépésre.

Seszták Miklós elmondta, hogy a nemzeti konzultációval a kormány arról szeretne bizonyosságot szerezni:

olyan ügyekért harcol és vállal fel szükség esetén konfliktusokat is, amelyek Csongrádtól Szabolcson át Zaláig Magyarország minden részében fontosak az embereknek.

A miniszter kifejtette: meg kell őriznünk önállóságunkat ahhoz, hogy Magyarországon stabil és működőképes gazdaság legyen. A miniszter szerint ez az egész ország stabilitása szempontjából is kulcskérdés.

Seszták Miklós az esemény résztvevőit tájékoztatta arról is, hogy a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a hazai kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére szánt források pályázati kiírásai már teljes egészében hozzáférhetőek.

A nemzeti fejlesztési miniszter mindehhez hozzátette: