Bemutatjuk az Európai Néppárt árulóját

2017.05.19. 14:46

Frank Engel, luxemburgi néppárti képviselő szervezte meg, hogy párttársai egy része Magyarország megbüntetésére szavazzon - írta a 888.hu. A politikus korábban már kérte a Fidesz kizárását a frakcióból. Természetesen Soros György pénzeli.

A "magyarországi helyzetről" készített előterjesztést 393 szavazattal, 221 ellenében, 64 tartózkodás mellett fogadta el még szerdán az Európai Parlament. Azt már régóta tudni lehet, hogy Soros Györgynek van a legnagyobb frakciója az EP-ben. A Soros-féle Open Society Foundations belső adatbázisában számos olyan EP-képviselő neve szerepel, akik korábban a Soros-egyetem ügyében is támadták a magyar kormányt - írta a 888.hu. Soros 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből. 

Frank EngelForrás: europaparliament

Frank Engel kizárta volna a Fideszt

A listán megtalálható az a jobboldali néppárti politikus is, aki a mostani szavazáskor átszervezte saját párttársait, ő Frank Engel, aki adott esetben kész szembefordulni saját pártcsaládjával is. Frank Engel, az EP weboldalán fellelhető információk alapján leginkább a menekülttáborok kérdésével, valamint Kínával foglakozik. A képviselő korábban már szorgalmazta a Fidesz kizárását a Néppártból.

„Ha Orbán még sokáig hatalmon marad, sikerülni fog neki kivezetni Magyarországot az európai államok családjából. Az unióellenes politikája és retorikája elviselhetetlen. A beszédei felülmúlnak mindent, amire Marine le Pen valaha képes volt. Ami a néppártot illeti, igen, azt akarom, hogy távozzanak. Nem akarok a Fidesszel közösséget vállalni"

- mondta.