18 évre ítélték a zalaegerszegi lány gyilkosát

2017.05.19. 14:36

Nem tudta feldolgozni, hogy barátnője szakított vele, ezért ölte meg a 18 éves lányt. A gyilkosság két éve történt, a Pécsi Ítélőtábla jogerősen húsz évről tizennyolc évre enyhítette a fiú büntetését.

A fiú fiatal korára és megbánására tekintettel enyhítettek a büntetésén. A Zalaegerszegi Törvényszék tavaly azért ítélte húsz év fegyházbüntetésre a gyilkost, mert különös kegyetlenséggel végzett volt barátnőjével.

Rendőrök fémdetektorokkal kutatták át tavaly a gyilkosság helyszínétForrás: MTI/Varga György

Az akkor 17 éves lány és barátja alig fél évig jártak, a kapcsolatnak a lány vetett véget. A fiú 2015 áprilisában, Zalaegerszegen találkozott újra a középiskolás lánnyal, akit családja is féltett a fiútól.

A fiatalok a parkerdőbe mentek sétálni. Amikor a lány közölni akarta a fiúval, hogy nem akarja újrakezdeni a kapcsolatot, a fiú feldühödött, többször megverte, majd huszonötször a lány nyakába és tarkójába vágta a kést.

A vádlott ez után autójával elhagyta Zalaegerszeget, útközben felhívta barátját és elmondta neki, hogy mit tett. A férfi értesítette a vádlott családját, valamint a rendőrséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK