Ezt mondta Lázár János a Momentum betöréséről

Vágólapra másolva!
Teljesen megdöbbentő, hogy azt gondolja egy politikai párt magáról, hogy attól, hogy új, bármelyik újságíróval, vagy választópolgárral szemben bármit megengedhet magának - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Fekete-Győr András origós akciójáról. Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbikhoz közeli kurucinfó módszereihez hasonlatosan tört be a Momentum Mozgalom vezetője az Origo szerkesztőségébe, ahol kísérőivel mindenféle engedély nélkül készítettek felvételeket.
Vágólapra másolva!

Meg vagyok döbbenve, nem bírnak magukkal, úgy látom – mondta Lázár János azzal kapcsolatban, hogy a Jobbikhoz közeli kurucinfó módszereihez hasonlatosan tört be a Momentum Mozgalom vezetője az Origo szerkesztőségébe, ahol kísérőivel mindenféle engedély nélkül készítettek felvételeket.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy mindig elfelejtik, hogy sajtószabadság van. Miután választási kampány jön, és a szemmel nagyon nehezen észrevehető politikai pártok küzdenek azért, hogy észrevegyék őket, ezért bármi elképzelhető – tette hozzá. A miniszter reméli, hogy ez erőszakhoz nem vezet.

„Remélem a Momentum számára nem az jelenti a sajtószabadságot, amikor nekik igazat adnak, hanem akkor is legyen sajtószabadság, amikor nem nekik adnak igazat." Remélem, a következő egy évet nem ez fogja jellemezni, egyébként sem vagyok híve a sajtó elleni hadjáratnak, és minden politikusnak tudomásul kell vennie azt, amit ír róla a sajtó – mondta a miniszter.

Teljesen megdöbbentő, hogy azt gondolja egy politikai párt magáról, hogy attól, hogy új, bármelyik újságíróval, vagy választópolgárral szemben bármit megengedhet magának. Nem ez fog választói bizalom és a támogatás növekedéséhez vezetni – zárta a kérdésre adott válaszát Lázár János.