Az Együtt korrupciós szóvivője elfeledkezett saját 40 milliós lakásáról

Vágólapra másolva!
A Pesti Srácok szerint az Együtt korrupcióügyi szakszóvivője kihagyott egy 40 milliós ingatlant a vagyonnyilatkozatából. Baranyi Krisztina - aki egyben a főváros IX. kerületének a képviselője - azt mondta, ő törvényesen járt el, a jogászok szerint viszont nem. A politikus egy parkolási ügyben is érintett lehet. Az Együtt elnöke egyébként Juhász Péter, akiről a bíróság is megállapította, hogy az elítélt bűnözőnek, Portik Tamásnak dolgozott. 
Vágólapra másolva!

Tavaly november 30-án került széljegyre Baranyi Krisztina tulajdonjog-bejegyzés iránti kérelme a földhivatalban egy XX. kerületi, újépítésű lakópark egyik ingatlanjára – erről írt a PestiSrácok.hu. A földhivatali nyilvántartásokból az derült ki, hogy az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője, a párt korrupcióügyi szóvivője a Dunaparti Lakóparkban jutott hozzá egy 74 négyzetméteres, kettő plusz kettő szobás, 15 négyzetméteres teraszos ingatlanhoz.

A Dunaparti Lakóparkban egy Baranyiéhoz hasonló méretű lakást 39-40 millió forintért hirdetnek.

A probléma azzal van, hogy Baranyi Krisztina a 2016-os évről készített vagyonnyilatkozatában nem tüntette föl a lakásvásárlást, habár az adásvételi szerződést már tavaly nyélbe ütötték, és már 2016 novemberben széljegyre került a tulajdonjog-bejegyzési kérelme.

A politikus a portál megkeresésére azzal magyarázta a történteket, hogy az ingatlan csak az ingatlannyilvántartásba való bejegyzéskor kerül a tulajdonba, legalábbis őt erről tájékoztatta az illetékes ügyvéd. "Arról pedig nem kaptunk tájékoztatást, hogy ez bekövetkezett volna a földhivatalban" - mondta el.

A Pestisrácok által felkeresett szakértők viszont cáfolják Baranyi védekezését.

Ifjabb Balsai István ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy ha egy önkormányzati képviselő a földhivatalnál a tulajdonjoga bejegyzését kéri egy ingatlanra, akkor arról bizony számot kell adnia vagyonnyilatkozatában. Ugyanígy látja ifjabb Lomnici Zoltán ügyvéd-alkotmányjogász is a helyzetet.

Baranyi Krisztinának nem ez az egyetlen furcsa ügye, egy parkolási visszélés miatt ugyanis csalás gyanújában nyomoz a rendőrség a politikushoz is kapcsolódóan.

Az eljárás ismeretlen elkövető ellen folyik, ám a visszaéléssel érintett jármű üzemben tartója az Együtt önkormányzati képviselője.

A Pestisrácok szerint az eset mögött "pitiáner trükközés" rajzolódik ki: az autóra ingyenes parkolási engedélyt kértek a kerületbe, ám miután Baranyiék másik kerületbe költöztek, az után is ingyen parkoltak a családi autóval.