Több rendőr vigyáz a nyaralókra

kutya a strandon
Balatonfenyves, 2009. október 8. Fiatal lányok játszanak kutyájukkal a 18 Celsius-fokos Balatonban a Somogy megyei Balatonfenyves strandján. Országszerte nyáriasan meleg az időjárás; a hőmérséklet csúcsértéke 24 és 29 Celsius-fok között alakul. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Kerékpáros és lovas rendőrök vigyáznak majd a Balatonnál és Velencei-tónál nyaralókra, de a júliusi vizes világbajnokság, valamint a Forma-1 alatt is több rendőrre kell majd számítani.
Vágólapra másolva!

Azért növelik a rendőri jelentétet, hogy a turisták minél nagyobb biztonságban érezzék magukat. A rendet polgárőrök, tolmácsok, strandrendőrök és kutyás járőrök biztosítják majd, ebbe a munkába rendészeti tanulók is bekapcsolódnak.

A nyári időszak nemcsak a turisták miatt ad több munkát a rendőröknek, hanem a

vizes vb miatt is.

Forrás: MTI/Varga György

Budapest mellett Balatonfüreden is versenyeket rendeznek, ahol több ezer szurkolóra számítanak majd. Kuczik János Zoltán, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese úgy fogalmazott, a

repülőterekéhez hasonló

biztonsági intézkedésekre kell számítani a beléptetéseknél. Az utcákat pedig kamerákkal figyelik.

Balogh János, a műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy a déli határról hívnának vissza rendőröket, hiszen 800 új határvadászt tudnak kiküldeni.