Stadler hazudik a büntetés-végrehajtás szerint

Stadler József
Stadler József - 2017 04 28
Vágólapra másolva!
Nem mondott igazat Stadler József, amikor azt állította, hogy nem kapott megfelelő orvosi kezelést a börtönben - írta a BVOP az Origónak küldött levelében. Azt írják, komoly előírás van arra, hogy a rabok milyen kezelést kell, hogy kapjanak, és ezt be is tartják.
Vágólapra másolva!

Többek között ezt állította Stadler József az Origónak adott interjúban. Csakhogy a büntetés végrehajtás vezetői szerint ez nem igaz.

Stadler József Fotó: Polyák Attila - Origo

Levelükben, azt írják, „a valóság az, hogy a büntetés-végrehajtási intézetbe bekerülő fogvatartottak minden esetben orvosi vizsgálaton esnek át.

Amennyiben a fogvatartott egészségügyi állapota indokolja – szakorvosi ellátása céljából – a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházába kerül,

ahol a szükséges beavatkozásokat, műtéteket elvégzik. A fogvatartottak részére nélkülözhetetlen gyógyszerek is beállításra kerülnek ekkor."

Azt is írják, ezt törvény írja elő, amely kimondja, hogy a gyógyításhoz szükséges gyógyszert, és a gyógykezelés időtartamát a börtönorvos határozza meg.

Minden fogvatartott esetében, akinél cukorbetegséget diagnosztizálnak – akárcsak a „civil" szférában – napi több alkalommal van vércukorszint mérés, ami alapján az inzulinadagolást folyamatosan kontrollálják, így nem fordulhat elő az, hogy az inzulint túladagolják. Kómás állapot egy alkalommal sem fordult elő inzulin túladagolás miatt büntetés-végrehajtási intézetekben.

A Stadler Józseffel készült teljes interjút itt olvashatja.