Lánczi Andrásnak elege lett a Heti Válaszból

Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke beszél a Heti Válasz Kiadó, a Századvég Alapítvány és a Széll Kálmán Alapítvány Fókuszban a nemzeti érdek című konferenciáján a budapesti Larus rendezvényközpontban
Vágólapra másolva!
Közel tíz év után ott hagyja a Heti Választ Lánczi András és nem ír több publicisztikát a hetilapba. A Corvinus Egyetem rektora a 2002-es szocialista kampányt irányító Ron Werberrel készült interjú miatt döntött így, de a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó újság korábbi irányváltásaival sem értett már egyet. Az írással azért nem hagy fel.
Vágólapra másolva!

Elege lett a Heti Válasz irányváltásaiból Lánczi András filozófusnak, a Corvinus Egyetem rektorának, ezért nem ír több cikket a lapba - írta a 888.hu. A tudós a portálnak megerősítette a hírt, úgy nyilatkozott, hogy nem volt más választása, és felhagy a Heti Válaszba való publikálással.

Lánczi András Forrás: MTI/Földi Imre

A Simicska Lajos, Jobbikkal szimpatizáló nagyvállalkozó médiaérdekeltségébe tartozó újságról Lánczi azt mondta, hogy az utóbbi időben

szemmel láthatóan bekövetkezett változások miatt már korábban is jelezte a folyóirat főszerkesztőjének, Borókai Gábornak, hogy nem ért egyet az új iránnyal.

Az utolsó csepp a pohárban egy Ron Werberrel készült interjú megjelentetése volt. A politikai tanácsadó korábban az MSZP kampányát vezette.

– mondta el Lánczi András.

A rektora ugyanakkor azt is jelezte, hogy a mostani döntése egyáltalán nem jelenti azt, hogy a jövőben ne tervezne közéleti írásokat megjelentetni.