Buszbaleset az M0-son: egy halott, több sérült

Buszbaleset szerb
Szigetszentmiklós, 2017. május 14. Összetört szerb turistabusz az M0-ás 16-os kilométerénél, a szigetszentmiklósi szakasznál, ahol a gépjármű pályakarbantartó teherautónak ütközött 2017. május 14-én. A balesetnek egy halálos áldozata, két súlyos és több mint húsz könnyű sérültje van. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Két pályakarbantartó autónak ütközött egy turistabusz dél körül az M0-s autópálya halásztelki kihajtójának közelében. 
Vágólapra másolva!

A szerb turistabusz egyszerűen belehajtott két, úgynevezett ütközést elnyelő kocsiba az M0-s 16-os kilométerénél, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a Duna híd előtt. A halásztelki kihajtó közelében történt balesethez a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók vonultak ki, riasztották a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is.

Forrás: Origo

A buszon harmincan utaztak, az első információk szerint a sofőr meghalt, egy ember az ülések közé szorult, tizenkilencen megsérültek. Ketten súlyosan.

Teljes útlezárás van, a forgalom több kilométer hosszan torlódik. A Megyeri híd irányából, illetve az M3-as autópálya felől érkezőknek érdemes már korábban letérni az autóútról és a főváros felé kerülni.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy tíz mentőegységet riasztottak a helyszínre, közöttük egy mentőhelikoptert és egy mentőmotort is. Tizenkilenc embert vittek kórházba, egy férfi a helyszínen meghalt.
A két súlyos sérült férfi közül

az egyiknek mellkas-sérülése, a másiknak combcsont- és medencetörése van.

Mindkettejüket a Merényi Gusztáv kórházba vitték.
Tizenhét ember az első vizsgálatok alapján könnyebben sérült meg a balesetben, de mindenkit meg kell röntgenezni, hogy kizárjanak egy esetleges súlyosabb sérülést. Őket a Honvédkórházba és a Péterffy kórház traumatológiájára vitték.