Völner: Soros instrukciói alapján támadják az átláthatósági javaslatot

Völner Pál ad inzterjút a Parlamentben 2017 március 20-án
Völner Pál ad inzterjút a Parlamentben 2017 márcoius 20-án
Vágólapra másolva!
A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságát biztosító törvényjavaslatot a bevándorláspárti szervezetek Soros György instrukciói alapján támadják - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, újságíróknak.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár azt követően nyilatkozott, hogy a Velencei Bizottság képviselőivel egyeztettek a törvényjavaslatról.

Felidézte: áprilisban került a parlament elé a külföldről támogatott szervezetekről szóló törvényjavaslat, amelynek célja, hogy növelje ezeknek a szervezeteknek az átláthatóságát.

Völner Pál Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hozzátette: már a benyújtás előtt a Soros György által támogatott szervezetek - amelyek érintettek a törvény kapcsán - élesen támadták a tervezetet, demonstrációkat szerveztek és a külföldi fórumokon is szóvá teszik a szabályozás tervezetét.

Pénteken egyébkémt a Velencei Bizottság képviselőivel szigorúan jogi értelmezés alapján végigvették a törvényjavaslat pontjait. Sikerült feltárnunk, hogy Európában ez egy élő kérdés,

több helyen is foglalkoznak ilyen szabályozással,

ezen az úton halad Magyarország is - jegyezte meg.

Áttekintették a bizottság képviselői által feltett kérdéseket, amelyek többek között a szabályozás időtartamára, a megjelentetés felületére, az adminisztrációs terhekre, a kivételekre, valamint a jogorvoslatokra és szankciókra terjedtek ki. Az államtitkár szerint amennyiben júniusra megszületik a bizottság állásfoglalása, a parlament azt figyelembe tudja venni.

Völner Pál szerint látható, hogy

az alapprobléma nem a szabályozással van,

hanem - mint fogalmazott - a bevándorláspárti szervezetek Soros György instrukciói alapján "mindenféle jogcímen támadják Magyarországot, és ez az egyik olyan felület, amit ők hasznosnak tartanak".