Vizsgálatot vár a meztelen jobbikos ózdi polgármester korrupciós ügyében a Fidesz

Janiczak Dávid Jobbik meztelen
Janiczak Dávid
Vágólapra másolva!
Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármester egy hét alatt nem tudta cáfolni az egyik beruházással összefüggő korrupciógyanút - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a városi ivóvízellátás modernizálásáról szóló program előkészítésében "furcsa hangok" jelentek meg, a polgármester egy számára kedves céget szemelt ki a beruházásra, egyik embere pedig azt közölte vele, hogy el tudják intézni és "legyalázzák" a másik pályázót. Néhány hétre rá a kedvezményezett cég megnyerte a tendert, miközben ajánlata 40 millió forinttal többről, 417 millió forintról szólt - tette hozzá.

Janiczak Dávid Forrás: --

Nem tudta cáfolni

A Jobbik alelnöke nem tudta cáfolni a felvételeket, Vona Gábor, a párt elnöke pedig ugyanúgy hallgatott a parlamentben amikor megszólították, mint "KGBéla ügyében" - mondta Németh Szilárd.
Arra vártak választ, hogy Janiczak Dávid részt vett-e az előkészítésben, jutott-e neki az árkülönbözetből és ez volt-e a gyakorlat máskor is. Azt mondta, a hatóság foglalkozik majd az üggyel, mert nemcsak erkölcsi problémák vannak és közbeszerzési szabálytalanság történt, hanem komoly törvénytelenség is.

A Fidesz zéró toleranciát tanúsít a korrupcióval szemben, ennek ebben az esetben is érvényesülnie kell,

az ügy nem maradhat következmények nélkül - jelentette ki.

Az ügy

A korrupciógyanús ügyről az Origo számolt be először egy hangfelvétel alapján. A felvételen Janiczak Dávid polgármester arról beszélget a munkatársaival - köztük a jegyzővel - hogy a város ivóvízellátásának fejlesztésére kiírt pályázaton hogyan nyerhetne az a cég, amelyik drágább ajánlatot tett. Végül hogy, hogy nem, tényleg a 40 millióval drágább ajánlat nyert.

Janiczak Dávid, még a hangfelvétel előkerülése előtt úgy próbálta elterelni a figyelmet, hogy irodájában meztelenre vetkőzött, így reagálva arra, hogy - állítása szerint - lehallgatták.