Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a napsütés mellett DNy felől megnövekszik a felhőzet, elvétve zápor is kialakul - írja a Köpönyeg.hu. A DNy-i szél nagy területen lesz erős, néhol viharos, mellyel több fokkal melegebb levegő érkezik.

Délután a legtöbb helyen már 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Pénteken gomolyfelhős időre van kilátás, főleg délután több helyen záporral, zivatarral. Erős, zivatarok környezetében viharos lesz az DNy-i szél. 24 fok körüli kellemes meleg valószínű.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap csökken a felhőzet, sok napsütés ígérkezik, de még mindig előfordulhat nyárias zápor, zivatar. 20-25 fok valószínű.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Május 11. az év 131. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 234 nap van hátra.

Ma a Ferenceket köszöntjük.

A Ferenc az olasz Francesco név latinosított Franciscus formájából származik, jelentése: francia. Eredetileg Assisi Szent Ferenc gyerekkori beceneve, melyet azért kapott, mert anyja francia származású volt. Női párja: Franciska.

Távkapcsoló

Az Eurovíziós Dalfesztivál a második elődöntőjéhez érkezik a Duna TV-n, ez alatt a TV2 A szultánából, az RTL Klub a Halálos fegyverből ad újabb epizódot. A Viasat3-on 22.40-kor jön a Mobil című thriller Chris Evansszel és Kim Basingerrel, a Prime-on folytatódik A szökés feltámasztott verziója, az OzoneTV-n 19.00-tól az Északnyugat-Dunántúlt járhatjuk be madártávlatból.

Heti mozipremierek

  • Ricsi a gólya
  • Arthur Kiráy - A kard legendája
  • Ó, Anyám
  • Csápi: Az óceán hőse
  • Az utolsó család
  • Vad Észak - Mese az ezer tó országából
  • Vademberek hajszája