Megdőlt a hidegrekord, de már érkezik a koranyár

Vágólapra másolva!
Az átlagosnál jóval hidegebb, sokfelé fagyos hajnal volt, a hidegrekord is megdőlt a kora reggeli órákban. Csütörtöktől azonban jelentősen melegszik az idő, a hétvégére nmár huszonfokok lesznek. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai szolgálat adatai szerint kedden a sokéves átalgnál jóval hűvösebb idő volt. Május 9-n a "szokásos" maximumérték 20,7 fok, ezzel szemben az ország nagy részén csupán 12, 15 fokot mutattak a legmelegebb órákban a hőmérők.

A 890 méteren fekvő

Bánkúton délután havazott,

és ekkor csupán 0,7 fokot mértek.

A hűvös nappal után rendkívül alacsony minimum hőmérsékleteket mértek éjszaka is. Az ilyenkor jellemző országos átlag 9,3 fok, a mostani viszont mindössze 2,4 fok volt. Főleg az Észak-Dunántúlon fagyott többfelé.

A leghidegebb Koroncón volt, ott

hajnalban -2,5 fokig süllyedt a hőmérséklet, amellyel új napi minimum hőmérsékleti rekord született.

Az eddig rekordot, -2.0 fokot Budapesten mérték 1928-ban.

Érkezik a meleg

Csütörtökön azonban már délnyugati áramlással egyre melegebb levegő éri el térségünket, több fokkal erősödik a nappali felmelegedés - írja a met.hu.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön a napsütés mellett délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, elvétve zápor is kialakul. A délnyugati szél sokfelé lesz erős, néhol viharos. Délután a legtöbb helyen már

20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Pénteken gomolyfelhős időre van kilátás, főleg délután több helyen záporral, zivatarral. Erős, zivatarok környezetében viharos lesz az délnyugati szél. 24 fok körüli kellemes meleg valószínű.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap csökken a felhőzet, sok napsütés ígérkezik, de még mindig előfordulhat nyárias zápor, zivatar. 20-25 fok valószínű.