Kósa: Majd az is lesz, hogy lefejelnek valakit a folyosón?

Vágólapra másolva!
A Fidesz várja Vona Gábor Jobbik-elnök megszólalását és pártja álláspontjának tisztázását Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő ügyében, aki veréssel fenyegette meg a parlament hétfői plenáris ülésén Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát – közölte Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos szerint "a Jobbiknak ez az üzemszerű működése: agresszió, fenyegetés", ami a magyar politikába nem való. Sokadik eset, amikor a Jobbik képviselőiről "lehull a cukiságálarc, és mögötte egy vicsorgó, elképesztően agresszív habitus bukkan elő" – fogalmazott.

A Fidesz várja a pártvezetés – Vona Gábor és Volner János frakcióvezető – állásfoglalását, hogy mire számítson a magyar választópolgár a Jobbiktól.

– kérdezte.

Kósa beszélt arról is, tartalmilag egyetért a Fidesz azzal az LMP-s módosító indítvánnyal, amely további szigorítást javasol a burkolt pártfinanszírozással kapcsolatban.

A Ház előtt fekvő fideszes előterjesztés – amelynek címe A burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról, és amelyet Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője lex csicskaként aposztrofált –

célja az olyan pártfinanszírozás megtiltása, hogy valaki például egy óriásplakát-kampánynál feltűnő árengedményeket ad a listaárból egy pártnak

– magyarázta Kósa.

Az indítványhoz érkezett egy olyan LMP-s módosító javaslat, amely még szigorúbb szabályozást kezdeményez, mivel azt írná elő, hogy a pártok minden szolgáltatást és terméket csak piaci áron vehessenek meg.

A Fidesz tartalmilag egyetért ezzel, és ha megtalálják – az LMP-vel közösen – a megfelelő jogi formát, támogatni is fogják – közölte a frakcióvezető, hozzátéve: kíváncsiak várja, hogy a korrupciós problémákat előszeretettel emlegető szocialisták és jobbikosok támogatják-e majd a tiltott pártfinanszírozás megakadályozását.