Már több mint egymillióan visszaküldték a nemzeti konzultációs kérdőívet

Vágólapra másolva!
Átlépte az egymilliót az eddig visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti konzultáció befolyásolják Magyarország jövőjét

Dömötör Csaba elmondta, hogy az

1 millió 130 ezer válasz azt jelzi, hogy a konzultációban olyan aktuális és lényeges kérdések szerepelnek, amelyek befolyásolják Magyarország jövőjét.

A részvételi arány már most meghaladja a 2015-ös bevándorlási konzultációét és várhatóan ez lesz az eddigi legnagyobb részvétellel járó ilyen akció.

A részvételt az államtitkár kiállásként értékelte a nemzeti függetlenség és a kormány politikája mellett.

Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy

május 20-ig azoknak a részvételére számítanak, akik szerint nincs rendjén, hogy bevándorlók milliói érkezzenek Európába ellenőrizetlenül; aki nem szeretnék, ha Brüsszel betelepítési programokat kényszerítene Magyarországra; továbbá akik hazai kézben tartanák az adók, bérek, rezsidíjak meghatározását.

Nem csak az ellenzéknek, az ellenzéknek is üzennek

Dömötör azt mondta, hogy az emberek nemcsak a brüsszeli döntéshozóknak, hanem a hazai ellenzéki pártoknak is erős üzenetet küldhetnek. Az, hogy vitáink vannak a brüsszeli döntéshozókkal, nem változtat azon a tényen, hogy

Magyarország Európa pártján áll és egy erős Európáért dolgozik

- szögezte le az államtitkár. Éppen azért kell megreformálni az elhibázott és nem a lényegi kérdésekre összpontosító brüsszeli politikát, hogy

- fogalmazott az államtitkár.