Fidesz: Tisztázza magát a meztelen jobbikos ózdi polgármester

Janiczak Dávid Jobbik meztelen
Janiczak Dávid
Vágólapra másolva!
A Fidesz azt szeretné, ha Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere tisztázná magát a sajtóban megjelent korrupciógyanús ügyben – mondta szombati sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke. Egy hangfelvétel szerint a város ivóvízhálózatának fejlesztésére kiírt pályázat kapcsán arról beszélt munkatársaival a polgármester, hogyan lehetne megszabadulni az egyik indulótól. 
Vágólapra másolva!

A jobbikos polgármester állítólag

érvénytelennek akart nyilvánítani egy neki nem tetsző pályázatot,

hogy helyzetbe hozzon egy másikat a 400 millió forintos közbeszerzésen. Később egyébként a Janiczak Dávid által támogatott cég nyert nyerte el a beruházást.

A felvételekről néhány hete részletesen is írtunk: vesztegetésről, cigányozásról, balul sikerült közbeszerzésekről és foszforral leöntött gyalogátkelőkről is szó van bennük.

Korábban egyébként a polgármester meztelenre vetkőzött az irodájában, ezt egy ózdiaknak írt levélben azzal magyarázta, hogy lehallgatták, a botrány miatt pedig úgy érzi magát, mint egy ruha nélküli ember.

Forrás: Facebook

A Fidesz azt várta, hogy a jobbikos polgármester

tisztázza magát:

ő szólal-e meg a felvételen, a városnál befolyásolták-e a közbeszerzést, és történt-e vesztegetés - mondta Németh Szilárd.

Azt is mondta, "aki egyszer csinál ilyet, az általában úgy szokott lenni, hogy többször is", ezért fontos, hogy a polgármester nyilatkozzon.

A hangfelvételről nem beszélt

Janiczak Dávid reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra. Azt mondta, az ivóvíz-rekonstrukciós munkára nyílt közbeszerzési eljárást folytattak, minden szabályt betartva. Arra azonban nem válaszolt, hogy az ő hangja hallgató-e a felvételen, így nem is tagadta, hogy megtörtént a beszélgetés.

Korábban egyébként Janiczak Dáviddal az is előfordult már, hogy egy Hitler-hasonmással fotózkodott.

Forrás: Pesti Srácok / kanadaihirlap.com