A Soros-közeli Helsinki Bizottságnak csak a migránsok a fontosak

Illegális bevándorlás - Németország, migráns
Tízezrek vannak úton
Vágólapra másolva!
A Soros György által százmilliókkal támogatott Magyar Helsinki Bizottság az elmúlt években csak az illegális migránsok segítésével és a börtönlakók helyzetének a jobbításával foglalkozott. Ezzel párhuzamosan pedig pereket kezdeményezett Magyarország ellen.
Vágólapra másolva!

A Magyar Helsinki Bizottság tavaly 2800 menekülő bevándorlónak nyújtott ingyenes jogi segítséget menedékjogi eljárásban, fogva tartásuk kapcsán, illetve annak érdekében, és hogy ideérkező családtagjaik helyzetét is rendezzék - írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu oldal.

Teljes mellszélességgel az illegális migráció mellett

A Helsinki Bizottság tájékoztatása szerint minden olyan helyen ott vannak a kollégáik, ahol menedékkérőket szállásoltak el vagy tartanak fogva. A bizottság által készséggel támogatott, többnyire illegális, határsértést elkövető menedékkérők általában

nem tudják a személyazonosságukat bizonyítani, illetve úti okmánnyal sem rendelkeznek.

A szervezet honlapja büszkén említi a 2016-os eredmények között, hogy – bár a bevándorlási hivatal sorra utasít el menedékkérőket azzal érvelve, hogy Szerbiában megfelelő védelemben részesülhettek volna – ügyvédeik számos esetben elérték, hogy a magyar bíróságok jogsértőnek mondják ki a bevándorlási hivatal döntéseit, jelesül, hogy Szerbia nem számít biztonságos harmadik országnak a menedékkérők számára.

Előszeretettel képviseli az illegális bevándorlók érdekeit a Helsinki Bizottság Forrás: MTI/EPA/Angelika Warmuth

Érdekesség, hogy az április elején tartott szerbiai elnökválasztást követően Soroshoz köthető civil szervezetek támogatásával hetekig tüntetések zajlottak Szerbiában, és április közepén az EU a politikai álláspont-kifejezés legitim módjának nevezett.

Aggódnak a börtönökért is

Az Emberi Jogok Európai Bírósága 231 millió forintos kártérítést ítélt meg 43 rabnak a rossz börtönkörülmények miatt – írta 2015. decemberi közleményében a Magyar Helsinki Bizottság. Az összesen négy döntésből származó

kártérítések általában 2,5 millió és 9 millió forint között változtak.

A szervezet előszeretettel foglalkozik az itthoni fogvatartottak helyzetével, és több ezer eljárást indított.

Közel egymillió dollár Sorostól

Mint arról korábban beszámoltunk, a Helsinki Bizottság a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) által 2016 végén nyilvánosságra hozott dokumentum szerint 2015-ben 824 700 dollár támogatást kapott három programra, két célterületen (igazságügyi reform és jogállamiság; emberi jogi mozgalmak). Ez 239,2 millió forintnak felel meg. Abban az évben a bevételük 327 millió forint volt, tehát 70 százalékát az OSF-től kapták.