Hollik: Botka árulja el végre, mennyi a valós vagyona

Botka László
Botka László
Vágólapra másolva!
A kormánypártok szerint Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt átverte az embereket a vagyonának eltitkolásával, ezért a Fidesz-KDNP arra kéri Szeged polgármesterét: árulja el végre, mennyi a valós vagyona.
Vágólapra másolva!

Hollik István arról beszélt, "egyre többet tudunk meg a luxuséletet kedvelő szocialista miniszterelnök-jelölt valódi arcáról", hiszen szűk egy hónap alatt négy általa eltitkolt vagyonelemre is fény derült.

Ezeket sorolva a KDNP országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy míg Botka László párttársai keményen dolgoztak, addig ő 10 milliós luxusnyaralásokon vett részt, majd kiderült, hogy

eltitkolt egy több mint 25 millió forintot érő luxusautót.

"Később megtudtuk, hogy több millió forintot érő karórája is van", nem is egy - folytatta -, csütörtökön pedig arra derült fény, hogy szintén kifelejtett vagyonnyilatkozatából egy nagy tóparti kertet a halastóval együtt.

"Botka nem sumákolhat tovább" Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ha ilyen luxustárgyak és nem mindennapi ingatlanok nem tételek Botka László számára, akkor mi az? - tette fel a kérdést Hollik István, aki szerint sem Botka László, sem az MSZP nem sumákolhat tovább, el kell számolniuk azzal, miből futja minderre Szeged polgármesterének. Hozzátette: az ügy azt bizonyítja, hogy a szocialistáknál semmi nem változik, "az MSZP mindig is a milliárdosok pártja volt és ma is az".

25 milliós terepjáró és luxusórák

Mint arról korábban beszámoltunk, többmilliós karórákat hord Botka László, az MSZP elnöke. A szocialista elnök méregdrága szenvedélye annak fényében különösen pikáns, hogy míg az MSZP a plakátkampányában a gazdagokat adóztatná, addig a párt elnöke vagyonbevallásában "elfelejtette" feltüntetni a 3–5 millió forintot érő darabokat.

A karórák azonban nem szerepelnek a politikus vagyonnyilatkozatában, mint ahogy 25 milliós terepjárója sem, holott a vonatkozó jogszabályok szerint Botkának minden olyan ingóságot fel kellett volna tüntetnie, amelyek darabonkénti értéke a törvényi előírások szerint több mint 221 000 forint.

Mint arról korábban szintén beszámoltunk, milliókba kerülhetett Botka László idei maldív-szigeteki kiruccanása az Origo számításai szerint. Szeged baloldali polgármestere korábban elismerte, hogy

nagyon szereti a búvárkodást az egzotikus szigeteken,

de mióta gazdagellenes kampányba kezdett, szeretné eltüntetni ezeknek a nyomait. Egyébként idén is a Maldív-szigetekről küldte el ultimátumát az MSZP-nek arról, hogy milyen feltételekkel vállalná a miniszterelnök-jelöltséget.