Most tényleg kiderülhet, ki ölte meg Fenyőt, és ki robbantott az Aranykéz utcában

Jozef Rohac (háttal) hallgatja az ítéletet a Fővárosi Bíróságon, ahol első fokon felmentették az előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete vádja alól
Vágólapra másolva!
Iratismertetéssel kezdődött a Jozef Rohác és Portik Tamás ellen a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság miatt indult összevont per másodfokú tárgyalása a bíróságon.
Vágólapra másolva!

Jozef Rohácot tavaly márciusban a bíróság életfogytiglanra ítélte a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt. Portik Tamás harmadrendű vádlott 13 évet kapott. Az ítélet szerint csak Boros József megöléséért felel, az elsőfokú bíróság ugyanis úgy látta, pusztán annyi bizonyítható, hogy erre adott utasítást Jozef Rohácnak.

Jozef Rohac a Fővárosi Bíróságon - korábbi felvétel Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az elsőfokú bíróság a Cinóber-gyilkosságnál nem látta bizonyítottnak sem Jozef Rohác tettesi, sem Portik Tamás és a negyedrendű vádlott Ferencsik Attila felbujtói magatartását, ezért őket e vádpont alól felmentette, csakúgy, mint a Fenyő-gyilkosságban bűnsegédlettel vádolt szlovák férfit, a per másodrendű vádlottját.

Portik Tamás (balra) és Jozef Rohác (jobbra) érkezik a bíróságra - korábbi felvétel Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az ügyészség a felmentések ellen, illetve Portik Tamás esetében a büntetés súlyosbításáért fellebbezett, a vádlottak és védőik pedig az ítélet hatályon kívül helyezését, illetve a vádlottak felmentését kérték, és azt, hogy szlovák tanúkat hallgasson meg a bíróság.