Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön napközben újra magasra törnek a gomolyfelhők, és keleten többfelé, máshol csak elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra.

22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Szórványosan lesz zápor, zivatar - ismét nagyobb eséllyel a keleti országrészben. 20-21 fok körül alakulhat a csúcsérték.

Szombaton nyugaton sok napsütés várható, de keleten továbbra is gomolyfelhős lesz az ég - és itt ismét lehetnek záporok, zivatarok. Nem lesz változás a hőmérsékletben: marad a 19-24 fokos maximum.

Vasárnap délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen fordulhat elő eső, zápor, zivatar. 15-21 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Május 4. az év 124. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 241 nap van hátra.

Ma a Flóriánokat és Irmákat köszöntjük.

A Mónika (régebbi írásmódja Monika) vitatott eredetű női név. A leginkább valószínű, hogy karthágói pun eredetű, jelentése: istennő, viszont mások szerint görög eredetű és jelentése: magányos, megint mások szerint viszont latin eredetű és jelentése: intő, figyelmeztető, tanító. Egyes források indogermán eredetű névként említik, ahol jelentése: megmentő.

A Flórián férfinév a latin Florianus rövidülése. Jelentése: virágos, virágzó.

Távkapcsoló

A TV2 A szultánából, az RTL Klub a Halálos fegyverből ad újabb epizódot, a Viasat3-on a tizedik részéhez érkezik az Exek az édenben, a Duna TV-n pedig a Tóth Jánoson és A Bagi Nacsa Show-n szórakozhatnak a nézők. A LifeNetworkön 20.30-kor kiderül, hogy létezik-e Szerelem első látásra?, a Super TV2-n fél órával később azt is megtudhatjuk, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt.

Heti mozipremierek

  • A galaxis őrzői vol. 2
  • Hogyan legyél latin szerető
  • Emlékképek
  • Julieta