Barátja próbál szabadulni Simicska Lajostól

Nyerges Zsolt Foglalkozás FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS igazgató KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré sajtótájékoztató SZEMÉLY
Debrecen, 2012. április 11. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Olaj KK ügyvezető igazgatója beszél az Eurochallenge négyes döntőjéről tartott sajtótájékoztatón, a debreceni Hotel Divinusban. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Nyerges Zsolt nemcsak közeli üzlettársa, hanem jó barátja is Simicska Lajosnak. A két milliárdos viszont az elmúlt időben egyre távolodik egymástól: Nyerges otthagyta Simicska cégeinek vezetését, most pedig a Közgép egyik leányvállalatát vásárolta ki.
Vágólapra másolva!

Nyerges Zsolt, Simicska Lajos üzlettársa kivásárolta a Közgép Zrt. egyik leányvállalatát – írta a Világgazdaság. A Közgép-Energia Kft. (KE) bekebelezését a gazdasági lap úgy kommentálta, hogy

Nyerges lépése beleillik a két üzletember távolodásának, illetve portfóliómegosztásának folyamatába.

Nyerges korábban a közös médiaérdekeltségekkel való kapcsolatán lazított, idén januárban pedig a Simicska-birodalom zászlóshajójának számító Közgép elnöki posztjáról köszönt le. Ez utóbbi távozás meglehetősen viharosra sikerült, a Pesti Srácok írt arról januárban, hogy a hírek szerint Nyerges lelépéséhez az vezetett, hogy egy vadászat alkalmával tettlegességig fajuló vitája támadt Simicska Lajossal. Nyerges később tagadta, hogy ilyesmi történt volna. Nyerges legutóbb a Simicska-féle agrárérdekeltségeket összefogó Mezort Zrt. elnökségéről mondott le.

A KE-ről mint új szerzeményről azt kell tudni, hogy azt a Mezőhegyesi Bioenergia Kft.-ből vásárolták most ki. A 2007-es alapításakor még tulajdonostárs volt Pomázi Csaba energetikai vállalkozó, akinek a cégcsoportja fénykorában Magyarország távfűtéses lakásainak közel ötödét látta el.

Nyerges Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Mezőhegyesi Bioenergia Kft. Pomázival közösen alternatív energiatermelést tervezett, még egy energianád-projekt ötlete is felmerült. Pomázi cége, az Energott Kft. azonban 2013 elején kiszállt a Közgép-Energia Kft.-ből, a Mezőhegyesi Bioenergia Kft. pedig azóta sem vágott bele a bioüzletbe.