Nyárias idővel köszönt be május első hete

2017.05.01. 08:05

Naposnak ígérkezik a jövő hét, szerdán akár 27 fok meleg is lehet - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.

Kedden gomolyfelhős lesz az ég, reggel a Dunántúl keleti felén, napközben a keleti tájakon várható eső, zápor. Néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél megélénkülhet. 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet - írja előrejelzésében  a köpönyeg.hu

Szerdán kevés napsütés mellett sok gomolyfelhő lesz az égen és a déli óráktől dél felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. A keleti tájakon hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. 19 és 27 fok közötti kora nyárias hőmérsékletre számíthatunk.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Főleg délután, a keleti országrészben törhetnek ki zivatarok. 22-23 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Pénteken ismét magasra törnek a gomolyfelhők, melyekből a délelőtti óráktól több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A csúcshőmérséklet 20 fok körül alakul.

Szombaton a napsütést gomolyfelhők zavarják továbbra is, és elsősorban a Dunától keletre fordul elő nyárias zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, de marad a 20 fok körüli maximum.