Rogán Antal: Orbán Viktor megvédte Magyarországot

Rogán Antal sajtótájékoztatója - 2016. október 27.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök minden kérdésben megvédte Magyarország és a kormány álláspontját szombaton Brüsszelben az Európai Néppárt elnökségi ülésén, valamint az Európai Tanács találkozóján – mondta Rogán Antal a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a műsorban hangsúlyozta:

Rogán Antal Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Rogán Antal arról is beszélt, hogy a kormánynak a legfontosabb a bevándorlás kérdése, amelyből nem kíván engedni, mert az a véleménye, egyetlen tagállam sem kötelezhető arra, hogy befogadjon bevándorlókat; a kötelező kvótáról szó sem lehet.

A miniszter elmondta azt is, az Európai Néppárt ma a legerősebb politikai szerveződés az Európai Parlamentben, és a Fidesz továbbra is a néppárt tagja marad, hiába "lobbizik" Soros György ez ellen.

Megjegyezte, az, hogy Soros Györgyöt Brüsszelben államfőknek kijáró külsőségek közepette fogadják, nem szokásos. Arra utalhat, hogy a milliárdosnak komoly befolyása van az unió központjában. Rogán Antal hangsúlyozta:

A miniszter szerint Soros György fő célja azt elérni, hogy a migránsok balkáni útvonala mentén lévő Magyarországot "félretegyék",

és lebontsák a kerítést.

A kormány ugyanakkor elsődleges fontosságúnak tartja, hogy megvédje a magyar és az európai határt.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter arról is beszélt, hogy Brüsszel azt szeretné elérni, hogy Magyarország megszüntesse a déli határon kialakított tranzitzónákat, ami viszont a határ egyfajta megnyitását jelentené.

– mondta.