A szekrény mögé bújt a rendőrök elől

Vágólapra másolva!
A rendőrök egy zuglói panzióban fogták el azt a férfit, aki ellen két elfogatóparancs is volt. Később azt a társát is őrizetbe vették, akivel együtt idős embereket vertek át – olvasható a police.hu oldalán.
Vágólapra másolva!

A rendőrök Zuglóban fogták el azt a férfit, aki ellen hamis vád és sikkasztás miatt két országos elfogatóparancs is érvényben volt. A bűnöző egy szekrény mögé bújt el, de megtalálták.

Az áldozat unokájának adta ki magát a csaló

A letartóztatás során egy olyan mobiltelefont is találtak, amelyet a rendőrség már körözött. A nyomozók kiderítették, hogy a férfi lehet az a személy, aki 2017. április 7-én és 2017. április 14-én telefonon egy idős ember unokájának adta ki magát.

A telefonáló azt mondta, hogy közlekedési balesetet okozott, és a helyszínről csak a kár kifizetése után távozhat.

Az illető azt mondta, hogy a pénzért egy barátját fogja elküldeni. Ezután a társa elment az idős emberhez, aki annak tudatában, hogy az unokáján fog segíteni, átadta a megbeszélt összeget, illetve még ékszereket is. A házkutatás során a nyomozók mobiltelefonokat, zálogjegyet és ékszereket is lefoglaltak a csalónál.

A társát is elfogták a nyomozók

A nyomozók azt is kiderítették, hogy ki lehetett a társa, akit másnap a Fogarasi úti egyik bevásárlóüzlet parkolójában elfogtak.

Elfogásuk után mindkét férfit előállították, és csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd a nyomozók őrizetbe vételük mellett indítványozták előzetes letartóztatásukat is.