Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

Karácsony Gergely; Szabó Zsolt
Budapest, 2017. április 30. Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje (j) a PM tisztújító taggyűlésén a K11 Művészeti és Rendezvény Központban Budapesten 2017. április 30-án. Mögötte Szabó Zsolt, a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A Párbeszéd Magyarországért tisztújító taggyűlésén újra társelnökké választották Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt. Karácsony Gergelyt az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjének is megválasztották vasárnap Budapesten.
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely (jobbra), a Párbeszéd társelnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje a mai tisztújító taggyűlésén. Mögötte Szabó Zsolt, a párt dunaújvárosi önkormányzati képviselője Forrás: MTI/Marjai János

Az eredmény bejelentése után Karácsony Gergely azt mondta, hogy jelölése jó hír, mert egyben azt jelzi: már csak egy évet kell "kibírnia az országnak az Orbán-kormány alatt", de egyben rossz hír is, mert az emberek készen állnak a választásra, de úgy tűnik, hogy a pártok nem követik őket.

A választók a jövőről szeretnének hallani, a jövő politikáját keresik, ezért a Párbeszéd olyan pártokkal működne együtt, amelyek hozzájuk hasonlóan a jövőről való gondolkodást helyezik előtérbe, mondta a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

A taggyűlés döntött a héttagú elnökség további öt tagjáról is. A testületbe Szabó Tímea és Karácsony Gergely mellé Hegyesi Beátát, Szabó Zsoltot, V. Naszályi Mártát, Erőss Gábort és Béres Andrást választották be. A párt támogatottsága egyébként egyes friss közvélemény-kutatások szerint már 1 százalék alatt van.