Vágólapra másolva!
A kisfiút, Alant egészséges újszülöttként küldték haza a kórházból, pár nappal később rohammentő szállította a debreceni klinikára, ahol megállapították, hogy szívrendellenességgel született. Két lyuk is van a gyerek szívén - tudta meg a TV2 hírműsora, a Tények. Az orvosok szerint magzati korban nem baj, hogy lyukas a baba szíve. Pár hónapos gyereknél viszont már betegséget okozhat a lyukas szív.
Vágólapra másolva!

A szülők régóta vártak már arra, hogy gyerekük legyen. Miután terhes lett az asszony, rendszeresen járt a kötelező vizsgálatokra.

– mondta Rézműves Fruzsina a Tények stábjának.

A háziorvos azt mondta nincs semmi baj

A kisfiú március 6.-án született. Az orvosok mindent rendben találtak és 6 nap után haza vihették a gyereket.

Miután hazavitték folyamatosan nyögött a gyerek, orvost hívtak hozzá, háziorvoshoz is vitték, de mindig azt mondták semmi baja

– mesélte az anya. A szülők nem nyugodtak meg, érezték, hogy nagy lehet a baj, ezért kórházba vitték az újszülöttet.

A klinikán kiderült szívrendellenességgel született a kisfiú

Az estét ott töltötték, másnap rohammentő vitte a gyereket a Debreceni klinikára.

Ott állapították meg, hogy a kisfiú szívrendellenességgel született, két lyuk van a szívén

– mondta az anyuka a Tények riporterének.

Minden magzatnak lyukas a szíve

Az orvosok szerint a magzat szívének lyukasnak kell lennie. Egy újszülöttnél azonban a születés után el kell tűnnie ennek a lyuknak. Ugyanis minden magzatban a szívpitvarok között van egy "lyuk", amelyen keresztül az anya köldökvénájából érkező vér jelentősrésze átfolyik a jobb pitvarból, a bal oldalra. Az orvosok szerint 1000-ből 8 kisbaba születik úgy, nem záródott be a lyuk szívében. Azért is speciális probléma a lyukas szív, mert nem mutatható ki ultrahanggal.