Hanyag volt a zalai karbantartó, a szerelőt agyonütötte az áram

Áramszünet, hajnali 2 óra. Egy villanyszerelő és egy segítő próbálja megtalálni az áramszünet okát a Szabad Szíriai Hadsereg (Free Syrian Army, FSA) központjában Stanislav Krupar
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönt kapott a karbantartó, aki miatt agyonütött az áram egy férfit a zalaegerszegi főposta épületében – derült ki a TV2 Tények című hírműsorából. A férfi szerelő volt, és a fejével hozzáért egy lámpához, amely rosszul volt bekötve. A jogerősen elítélt karbantartó továbbra is karbantartóként dolgozik.
Vágólapra másolva!

A zalaegerszegi főpostán ütött agyon az áram egy szerelőként dolgozó férfit. A halálos baleset miatt egy karbantartónak kellett a bíróság előtt megjelennie, aki első fokon 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ezt pedig most helybenhagyták – számolt be róla a Tények.

Az ítélet szerint

azért halt meg a szerelő, mert a karbantartó figyelmetlen volt az érintésvédelmi ellenőrzés során, és a mérőműszert sem használta megfelelően.

Ezért nem vette észre, hogy a mennyezeti lámpát sok évvel korábban rosszul szerelték be.

Az eset 2014 márciusában történt, amikor a lámpába beütötte a fejét a szerelő, és halálos áramütés érte. A vádlott ügyvédje arra hivatkozott, hogy az áldozat is hibás.

– mondta Nemes László ügyvéd a tárgyaláson.

A vádlott és az ügyvédje nem ért egyet a jogerős ítélettel, így az sem kizárt, hogy rendkívüli jogorvoslattal a Kúriához fordulnak majd. A Tények információi szerint egyébként a férfi még mindig karbantartóként dolgozik.